Izvor: JUGpress.com, 16.Maj.2022, 14:29

Humanitarni peintbol turnir za pomoć NURDOR-u

NIŠ

Humanitarni peintbol turnir pod nazivom “Ispucaj se i ti i bori se protiv raka” održan je u nedelju 15. maja u prostorijama “Paintball-club Warzone” od 11 sati. Kotizacija za učešće je bila donacija u vrednosti od 1000 dinara a sredstva su namenjena mališanima obolelim od raka.

                    “Događaj je bio propraćen ekipnim nadmetanjem u paintball-u, roštiljanjem, uživanjem u muzici nekog od poznatih niških DJ-eva na terenima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Paintball-club Warzone”, kažu organizatori ove humane akcije.

                    Događaj je  organizovala Klinika za anesteziju i intenzivnu terapiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i NURDOR.

                    NURDOR-ova humanitrana kutija biće postavljena i u svim objektima Narodnog muzeja tokom obeležavanja Nacionalne nedelje muzeja koja traje od 14. do 20. maja, ulaz u muzeje tokom čitave nedelje je bespalatan, a posetioci mogu da ostave prilog za decu obolelu od raka.

                   U Srbiji rak kod dece i adolescenata čini oko 0,7 posto u strukturi obolevanja od svih malignih bolesti. Svake godine u Srbiji se registruje oko 315 dece, oba pola između 0 i 19 godina, sa nekom vrstom maligniteta. Gotovo dve trećine novoobolele dece, 63,8 odsto je uzrasta do 15 godina.

                  Najčešći uzrok smrti u detinjstvu u Srbiji su leukemije, limfomi i tumori mozga. U proseku svake godine, 48 dece starosti od 0 do 19 godina izgubi bitku sa ovom bolesti. Rano otkrivanje i tačna dijagnoza malignih bolesti mogu značajno uticati na bolji odgovor na terapiju, veće šanse za preživljavanje i intenzivnije lečenje.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.