Humanitarni koncert “Konstantina” za izgradnju kuća u Medveđi

Izvor: JužneVesti.com, 20.Apr.2023, 18:59

Humanitarni koncert “Konstantina” za izgradnju kuća u Medveđi

Vokalna grupa Konstantin održaće humanitarni koncert u utorak, 25. aprila od 19:30 u svečanoj sali Bogoslovije Svetih Kirila i Metodija. Prikupljena sredstva namenjena su za izgradnju kuća za socijalno ugrožene porodice u Medveđi.

S blagoslovom episkopa niškog Arsenija, Hram Vaskrsenja Hristovog organizuje humanitarni koncert vokalne grupe Konstantin. Grupi koja je nedavno izdala svoj drugi album Nasleđe, a ovo nije prvi put da učestvuju u humanitarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << akcijama.

Velika zasluga za održavanje koncerta pripada svešteniku protojereju Bobanu Stojkoviću koji je i 2021. godine organizovao koncert vokalne grupe Konstantin u hramu Vaskrsenja Hristovog i ističe se često u mnogim akcijama huimanitarnog karaktera. Inače, vokalna grupa Konstantin je i ranijih godina već organizovala humanitarne koncerte a poslednji je bio u decembru mesecu prošle godine u Narodnom pozorištu - navode iz Konstantina.

Prikupljena sredstva biće namenjena za pomoć u akciji izgradnje kuća za socijalno ugrožene porodice u Medveđi, koja je pokrenuta na inicijativnu Pravoslavne Eparhije niške i Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije niške “Dobri Samarjanin”.

Podsetimo, početkom februara su Opština Medveđa i Eparhija niška potpisale Ugovor o saradnji čime je zvanično počeo projekat izgradnje naselja za socijalno ugrožene porodice. Predviđena je izgradnja pet kuća, a organizacija iz Čikaga “Naši Srbi” finansira gradnju prve kuće u naselju, dok se novac za izgradnju ostalih prikuplja iz donacija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.