Izvor: JUGpress.com, 25.Nov.2020, 11:49

Hoće li osnovci i srednjoškolci zbog korone ranije na zimske ferije

NIŠ

Škole se ne zatvaraju, može se preći na onlajn, pominje se ideja da se unificiraju kalendari  AP Vojvodine sa ostakom Srbije u pogledu raspusta – da raspust bude od 21. decembra do 20. januara da bi se pokrili svi praznici, kazao je Branko Ružić, minister prosvete za RTS.

 On je dodao da javnost mora da napravi razliku između situacije koja se dešava u obazovnom sistemu od onoga što se događa u društvu.

                                     >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << “Brojke rastu, to ne znači da ne rastu brojke zaraženih među zaposlenima u prosveti i među decom – brojke su po statistici zanemarljive ali sistem ima nivo do kojeg može da izdrži taj udar koji dolazi spolja – ne iz obrazovnog sistema jer obrazovni sistem nije mesto gde je transmisija virusa prisutna u tom visokom nivou”, kazao je Ružić.

                                    Krizni štab je referentan za preporuke, Vlada će doneti odluke, a jedinice lokalne samouprave gde se uvodi vanredna situcija u obavezi su da obaveste nadležne školske uprave ukolio žele da se prebace na onlajn nastavu, objašnjava ministar.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.