Hladna i maglovita jutra na jugu, dani sunčani i oko 25 stepeni

Izvor: JužneVesti.com, 07.Okt.2023, 09:23

Hladna i maglovita jutra na jugu, dani sunčani i oko 25 stepeni

Nakon hladnog i maglovitog jutra, kakva meteorolozi najavljuju na jugu i za narednu nedelju, tokom dana će biti pretežno sunčano i toplo, uz prosečne temperature oko 25 stepeni. Tokom noći očekuju naoblačenje i moguću kišu, a osetno hladnije samo u ponedeljak, dok će do kraja radne sedmice biti toplo za ovo doba godine.

Najniže temperature u Srbiji od jutros su između 4 i 11 stepeni, u Nišu je izmereno 7 stepeni, a meteorolozi kažu da će temperature porasti tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dana i za skoro 20 stepeni u odnosu na minimalne danas.

Pretežno sunčan i topao dan prognoziraju, uz prosečne temperature od oko 24 stepena, koje će pasti uveče i tokom noći, uz postepeno naoblačenje sa severa.

U Nišu nakon hladnog jutra, tokom dana pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine. Vetar slab promenljiv. Najniža temperatura oko 7 °S, a najviša dnevna oko 24 °S. Tokom noći postepeno povećanje oblačnosti - najavljuju meteorolozi.

U narednih 7 dana meteorolozi kažu da će jutra biti hladna, kao i da po kotlinama i dolima reka jugozapadne i južne Srbije očekuju kratkotrajnu maglu.

Tokom dana pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost i sa dnevnom temperaturom u većini mesta od 23 do 27 °S, osim u ponedeljak kada će biti osetno hladnije. Prolazno naoblačenje, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima, očekuje se u nedelju i utorak - kažu meteorolozi.

Podsetimo, iako su jutra hladna grejna sezona još nije počela, a kako su iz niške Toplane nedavno objasnili - verovatno će tople probe početi oko 15. oktobra, a "pravo" grejanje desetak dana kasnije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.