Izvor: JUGpress.com, 19.Nov.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje u surduličkom SPS zbog pranja novca

SURDULICA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

Uhapšeni su D. Đ. (1968), administrativni radnik u Opštinskom odboru Socijalističke partije Srbije u Surdulici zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i T. N. (1972), odgovorno lice u PR „Delux Print“ i „Delux Graf“ iz Surdulice i M. N. (1968), faktički odgovorno lice firme PR „Klik-01“ iz Surdulice, koji se sumnjiče za pranje novca, saopštila je policija.

Sumnja se da je D. Đ. u periodu od 2015. do 2018. godine, bez saglasnosti predsednika Opštinskog odbora, kao i Izvršnog odbora SPS-a u Surdulici, izvršio plaćanje fiktivnih računa za navodno isporučen reklamni materijal i pružene usluge fotokopiranja, štampanja i snimanja video materijala ispostavljenih od firmi „Delux Print“, „Delux Graf“ i „Klik-01“.

Na ovaj način Opštinski odbor SPS-a u Surdulici je oštećen za 4.438.300 dinara, a kako se sumnja T. N. i M. N. su jedan deo novca zadržali za sebe, a drugi deo su predali D. Đ., iako su znali da potiče iz izvršenja krivičnog dela, dodaje policija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.