Hapšenja u Pirotu, prebacivali novac sa tuđih kartica na svoje naloge u kladionici

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2022, 11:38

Hapšenja u Pirotu, prebacivali novac sa tuđih kartica na svoje naloge u kladionici

Zbog toga što su iskoristili podatke sa platnih kartica oštećenih, tako što su novac prebacivali na svoje otvorene naloge u kladionici, oštetivši ih za skoro milion i po dinara, pirotska policija u saradnji sa kolegama iz Beograda uhapsila je 3 osobe.

Uhapšeni su 35-godišnji G. D, 31-godišnji M. M. i 26-godišnji K. V. i svi se terete za krivična dela prevara i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica. Krivična prijava u redovnom postupku, dodaju iz MUP-a, zbog istih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << krivičnih dela biće podneta i protiv 32-godišnjeg muškarca. Zaplenjen novac; foto: MUP

Policija ne objašnjava da li su sve osobe iz Pirota.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 1. januara do 31. marta 2021. godine, preko društvenih mreža doveli u zabludu tri osobe da će zaraditi novac putem onlajn klađenja ako uplate novac na njihove naloge otvorene u jednoj kladionici. Osumnjičeni su, kako se sumnja, iskoristili podatke sa platnih kartica oštećenih, tako što su novac prebacivali na svoje otvorene naloge u kladionici, oštetivši ih za 1.480.190 dinara - saopštavaju iz MUP-a.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.