HELP pomaže izbeglicama u Srbiji

Izvor: juGmedia, 19.Sep.2015, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HELP pomaže izbeglicama u Srbiji

NEMAČKA humanitarna organizacija Help u saradnji sa Crvenim krstom Srbije isporučila je 2600 paketa sa prehrambenim proizvodima izbeglicama na teritoriji Srbije.

Sadržaj jednog paketa čine konzerve sardine, tune, trajnog hleba, džema i vode. Ostale isporuke najneophodnijih namirnica biće organizovane u skladu sa potrebama i kretanjima izbeglica kroz Srbiju, a u dogovoru sa Crvenim krstom Srbije.

„Help je sa svojim timovima spreman da brzo i adekvatno reaguje i pomogne >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << izbeglicama na njihovom putu kroz Srbiju. Svojom podrškom Help će obezbediti neophodnu hranu i higijenske artikle kako bi ovi ljudi zadržali svoje dostojanstvo i u ovoj teškoj situaciji u kojoj se nalaze.“ kaže Klaus Mock, regionalni koordinator Help-a za Crnu Goru i Srbiju.

Organizacija “Help” širom sveta već 35 godina pruža pomoć ugroženom stanovništu. Stvaranjem humanitarne krize usled velikog broja izbeglih lica iz Sirije i ostalih ratom ugroženih područja, Help je angažovao raspoložive resurse na obezbeđivanju odgovarajućih uslova života za migrante u Srbiji, kroz snabdevanje prehrambenim i higijenskim paketima kao i drugih nephodnih usluga.

Projekat se sprovodi u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije i Crvenim krstom Srbije.

Od 1999. godine Help u Srbiji radi na pružanju hitne humanitarne pomoći i razvoju programa usmerenih na smanjenje siromaštva i poboljšanje uslova života ugroženih grupa stanovništva.

Za 15 godina rada, podržaono je više od 5000 korisnika kroz programe zapošljavanja i samozapošljavanja, obezbedio preko 600 stambenih rešenja za izbegla i raseljena lica i socijalno ugroženo stanovništvo, uz druge programe i vidove hitne pomoći.

Ukupna vrednost Help-ovih programa sprovedenih u Srbiji iznosi 30 miliona evra.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.