Grafike švedske umetnice u Biblioteci

Izvor: JužneVesti.com, 27.Sep.2016, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafike švedske umetnice u Biblioteci

Izložba Marije Hed “Vreme između dana i noći” sastoji se od 30 grafika malog formata, a prate ih pesme Zvonimira Kostića Palanskog. Biće izložene u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” od srede 28. septembra.

Ovo je četvrta samostalna izložba ove švedske umetnice u Srbiji, a otvaranje je zakazano za 19 sati.

Svet kroz koji ona putuje je smiren, tih i devičanski. Tu su jedino čisti i precizni simboli u prepletu sa činjenicama realnosti. Suvišno je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << reći, Marija Hed ima svoj sopstveni svet, mnogo veći i daleko duhovniji od ovog vidljivog – ističe Ljubiša Kocić.

Autorka je mala 30 samostalnih i više od 150 grupnih izložbi u Švedskoj, Americi, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Brazilu, Egiptu, Novom Zelandu, Bugarskoj, Finskoj i Danskoj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.