Izvor: JUGpress.com, 27.Mar.2019, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradu Nišu pet miliona dinara za objekte primarnog zdravstva

NIŠ

Potpisivanjem sporazuma o saradnji između NIS-a i 13 lokalnih zajednica u Domu Narodne Skupštine Srbije počeo je ovogodišnji konkurs „Zajednici zajedno“. Sporazume su potpisali Kiril Turgenjev generalni direktor NIS, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predstavnici 13 lokalnih samouprava među kojima i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

”Na ovaj način kompanija želi da doprinese daljem razvoju lokalnih zajednica i pruži svoj doprinos unapređenju kvaliteta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << života u njima, posebno najmlađima. U svakom gradu ili opštini u kojima se program sprovodi, sa ukupno 116 miliona dinara, biće finansirano do pet projekata koje prijave zdravstvene ustanove, a o izboru projekata odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva zdravlja , kompanije NIS i lokalne zajednice, rekao je direktor Turgenjev.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će Niš, u okviru ovogodišnjeg projekta, dobiti 5 miliona dinara koji će biti upotrebljeni, pre svega, za poboljšanje uslova u objektima primarnog zdravstva.

”Ovo je nastavak 10 godina duge i uspešne saradnje Grada Niša i kompanije NIS. Pet miliona dinara koje ćemo na ovaj način dobiti usmerićemo za uređenje zdravstvenih stanica na seoskom području, i stvaranje uslova da građani imaju jednake uslove za lečenje, bilo da žive u gradu ili na selu”, rekao je gradonačelnik Bulatović.

Kako je navedeno, Kompanija NIS će, u okviru ovogodišnjeg programa uložiti gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) u poboljšanje rada zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Srbobran, Žitište, Kanjiža, Plandište).

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.