Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2020, 01:09

Gradski odbor DS u Nišu: Grupa članova DS nastavlja da obmanjuje članove i javnost

NIŠ

Reagovanje na tekst objavljen na portalu JUGpress

DS Niš: Demokrate nisu birale jer nije bilo izbora u stranci!

Grupa članova DS, na čelu sa smenjenom potpredsednicom DS Draganom Rakić, nastavlja sa obmanama članova DS i javnosti lažno se predstavljajući kao „povereništvo“ GrO DS u Nišu.

Naime, Statutom DS nigde nije definisano „povereništvo“ već samo „poverenik“. S toga, nikakvo „povereništvo“ u Nišu ne može da izdaje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << saopštenja jer je to nepostojeći organ DS, a posebno iz razloga što Gradski odbor DS u Nišu nesmetano funkcioniše pod rukovodstvom vd predsedika, Vladimira Domazeta.

I pored dva pokušaja raspuštanja GrO DS u Nišu od strane smenjenog IO DS, Statutarna komisija je oba puta poništavala Odluku IO DS, jer su oba puta donošene bez razloga i kršenjem Statuta DS.

Na poslednjoj sednici Glavnog odbora DS, Izvršni odbor DS je raspušten te član DS koji se u Nišu predstavlja kao član IO svesno obmanjuje i članove DS i javnost.

Takođe, obaveštavamo javnost da su u subotu 26.9.2020. godine održane neposredni izbori u DS, na kojima su pravo glasa imali svi članovi DS koji su platili članarinu (za razliku od Zorana Lutovca i dela članova DS okupljenih oko njega koji nisu platili godišnju članarinu ), na kojima je za predsednika DS izabran Branislav Lečić, a za potpredsednike Dragoslav Šumarac, Jovana Janković, Voja Janković, Milica Slijepčević i Petar Radojčić. U Nišu su članovi DS glasali na 4 biračka mesta. Izlaznost je bila 85%.

Imajući u vidu da GrO DS u Nišu normalno funkcioniše, sva buduća saopštenja tzv „povereništva“ će za sobom povlačiti odgovarajuće sankcije.

Demokratska stranka nije ničija privatna svojina, već je oduvek bila i ostala demokratska stranka u kojoj svako ima pravo da iskaže svoj lični stav zbog koga niko ne može biti isključen iz stranke, a pogotovu ne smenjeni funkcioneri na nestatutaran način.

U Nišu, 30.09.2020. godine                                                          Gradski odbor DS Niš

                                                                                  v.d. predsednikaGrODSNiš

                                                                                      VladimirDomazet, s.r.

                                                                                     

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.