Gradske vlasti zaboravile da asfaltiraju ulicu u Podviniku

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradske vlasti zaboravile da asfaltiraju ulicu u Podviniku

Ulica koja je pre više od pet godina dobila dozvolu za asfaltiranje još uvek je neprohodna i čeka na asfalt, pa se njeni stanari ovde jedva probijaju i peške, a kamoli autom, a na nju se, kako tvrde u Direkciji, potpuno zaboravilo.

Iako su meštani Podvinika, kako tvrde, uredno platili sve dažbine, ulica kod nove škole u naselju Branko Bjegović i dalje je neasfaltirana. O tome koliko je stanarima teško da se kroz nju probiju, najbolje opisuju fotografije koje je putem aplikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << “Prijavi problem” redakciji Južnih vesti poslao jedan od njenih stanara.Čeka na asfalt; foto: NN

Kako je objasnio, ulica je prošle godine trebala da bude nasipana rizlom, ali se ni to nije desilo jer, kako tvrdi, izvođači radova nisu ispunili obavezu iako je ulica bila predviđena za sanaciju.

Najbitnija stvar je da je naselje urbanizovano, odnosno da nije divlje, a vlasnici parcela su uredno platili sve moguće komunalije i dažbine - tvrdi stanar.

U Direkciji za izgradnju Niša kažu da im je problem sa tom ulicom poznat, da su radovi na njoj više puta započeti, ali nikad završeni i da se na tu ulicu potpuno zaboravilo.

Poručuju da je nabolje da se meštani obrate svojoj Opštini, jer Direkcija više ne daje predloge za projekte za izgradnju.Zaboravljena ulica čeka asfaltiranje

Ova ulica ima dozvolu barem 5 godina, ali se non-stop beži od toga, nikako da je poprave. Meštani treba da se obrate Opštini ili gradonačelniku lično, pa da on da inicijativu za asfaltiranje - kaže Nenad Marković iz Direkcije.

On kaže da su više puta započeti radovi u ovoj ulici, da su podignuti čak i ivičnjaci, ali da se jednostavno “zaboravilo da se ta ulica stavi u program” pa radovi nisu završeni, jer je u međuvremenu došlo do promena u Direkciji za izgradnju.

Sada je, kaže, potrebno samo da se obnovi dozvola i da se ponovo krene sa radovima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.