Gradska opština Medijana poklonila vrtićima jelke i pozorišnu predstavu

Izvor: JUGpress.com, 24.Dec.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradska opština Medijana poklonila vrtićima jelke i pozorišnu predstavu

NIŠ

U poslednjoj nedelji ove godine najveseliji su mališani. Predtava, priredne, doček Deda Mraza organizuje se u mnogim ustanovama. Najveselije je u vrtićima gde se organizuju priredve za mališane.

Danas su vrtići sa teritorije gradske opštine Medijana dobili na dar jelke a vrti’ “Bambi” i i pozorišnu predstavu. Ovaj vrtiće i pohađa preko 300 mališana , i danas ga je posetio predsednik opštine Medijana Nebojša Kocić kako bi im uručio jelku i sa decom odgledao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << predstavu .

“U susret novogodišnjim praznicima gradska opština Medijana organizuje niz manifestacija. Jedna od njih je ova današnja gde poklanjamo našim mališanima iz vrtića “Bambi “ predstavu. Poklonili smo svim vrtićima na teritoriji naše gradske opštine 11 jelki i jednu jelku Dečjoj klinici. To su jelke sa busenom i mogu se zasaditi u dvorištima naših vrtića  nakon novogodišnjih praznika” rekao je Nebojša Kocić i najavio  “Zimske dane u Medijani”

“ Prošle godine smo imali veoma uspešnu manifestaciju pod tim nazivom. Ove godine će takođe biti i kućica i Deda Mraz i sanke i mnogo slatkiša za naše mališane. “

Predsednik opštine Medijana pozvao je decu i roditelje da 26. I 27. dođu  u Park Svetog Save kako bi zajedno proslavili sa Deda Mrazom.

“Danas je veliki dan za našu ustanovu, a naročito za vrtić Bambi, gde će se odigrati ova divna predstava “Kuce spasavaju Deda Mraza”. Ovu predstavu smo dobili od opštine Medijana. To nije sve . Od opštine smo dobili 12 jelki koje su deca sa vaspitačima već okitila”, rekla je Svetlana Mitić, direktorka Predškolske ustanove “Pčelica”.

Ona je rekla da  svaki vrtić po tradiciji imaj priredbu i “čekaju Deda Mraza, vilenjake, dobre vile zlatne pahuljice.

Nebojša Kocić je rekao da će u januaru biti organizovano tradicionalno  bogojavljansko plivanje za časnu krsta, a pre toga uoči Božića lomiće se česnica prečnika dva metra sa tri zlatnika.

I ove godine proslava Pravoslavne Nove godine biće u parku Cvetog Save a kao mogućnost pominje se ime Nataše Bekvalac da zabavlja Nišlija i stanovnike ovog dela Srbije. U toku je raspisivanje tendera, ali kako su rekli u gradskoj opštini Medijana , želja im je da Bekvalac bude sa Nišlijama u noći između 13. I 14.  januara.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.