Izvor: JUGpress.com, 25.Avg.2023, 18:49

Građani nisu ti koji imaju najveću korist od  lokalnog budžeta, smatra 92% učesnika ankete

LESKOVAC-VRANJE-NIŠ

Građani nisu ti koji imaju najveću korist od  budžeta grada ili opština, smatra 92% učesnika u anketi Regionalne informativne agencije JUGpress.

Učesnici i učesnice ankete najčešće smatraju da je neophodno da se novac iz budžeta grada troši najpre na: infrastrukturu grada i okolnih sela, lečenje bolesne dece, rešavanje stambenog pitanja beskućnika, izgradnju novih vrtića i obdaništa, izgradnju parkinga, vodovod i kanalizaciju, saniranje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << trotoara za koje građani kažu da su „puni rupa“, poboljšavanje života omladine, obrazovanje, zdravstvo, socijalnu pomoć ugroženima, povećanje životnog standarda stanovništva, kulturu, sport, zaštitu životne sredine.

Čak 74% učesnika u anketi nije informisano da je počeo proces kreiranja budžeta opštine/grada za 2024. a 26% učesnika je reklo da je obavešteno.

Njih 27% je upoznato sa procedurom pravljenja budžeta opštine ili grada, dok 76% nije upoznato.

Čak 85% građana tvrdi da bi dalo predlog za kreiranje budžeta, dok 15% ne bi to učinilo. Upitani zbog čega ne bi dali svoj predlog gradu/opštini, građani su odgovarali različito, ali odgovori se mogu po svom smislu svesti na: „zbog toga što o tome odlučuje vlast i moj predlog ne bi imao šanse“ i „nisam stručan/na za to“.

Da bi trebalo veći deo budžeta izdvajati za pomoć ranjivim grupama smatra 76% učesnica i učesnika ankete dok 24% smatra da ne treba.

U ovom anketnom istraživanju je na sajtu JUGpressa i društvenim mrežama učestvovalo 280 osoba. (kraj)MS/JS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.