Izvor: JUGpress.com, 11.Apr.2023, 18:19

Građani Niša svojim idejam ulepšavaju grad

NIŠ

Četvrti javni konkurs Lokalne fondacije Niš je završen. Na Konkurs je pristiglo 37 ideja udruženja i neformalnih grupa građana sa teritorija svih pet gradskih opština, kojima će oni doprineti lepšem izgledu grada. Konkurs je bio otvoren od  20. februara  do 20. marta. Relaizovala ge je Lokalna fondacija Niš u saradnji sa  Naučno tehnološkim parkom Niš i uz podršku Trag fondacije.

                           Selekcioni odbor je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ocenjivanja predloga i zajedničkog sastanka doneo odluku da za podršku u ovom ciklusu bude izabrano ukupno šest  ideja. Najviše bodova komisije dobila je ideja „Ivanovi točkovi“, a prelog stiže sa teritorije Gradske opštine Medijana. Iz iste opštine pristigla je i ideja „Prijatelja Brzog Broda“.  Sa teritorije Gradske opštine Crveni Krst podržane su, takođe, dve ideje. Stigle su od Planinarskog kluba „Železničar“ i Omladine Gornje Toponice. Građani sa teritorije Gradske opštine Palilula realizovaće svoju ideju u okviru Udruženja Dedina garaža, a sa teritoriji Gradske opštine Pantelej izabran je predlog Udruženja Za Kamenicu.

                        „Uređenje javnih prostora, parkova i igrališta za decu, organizacija sportskih ili kulturno-umetničkih događaja, kao i mnoštvo drugih kreativnih ideja, teme su kojima žele da se bave Nišlije i ove godine“, kaže Filip Jovanović iz  Lokalne fondacije Niš.

                          Za ovaj javni Konkurs opredeljeno je 6.000 evra . Donacije koje LFN dodeljuje za ovaj Konkurs su od minimalnih 50.000 do maksimalnih 150.000 dinara po jednoj ideji.

                         Na tri dosadašnja konkursa Lokalne fondacije Niš koji su organizovani tokom 2021. i 2022.godine podržano je ukupno 29 inicijativa građana čija je realizacija pomognuta sa 30.000 evra. (kraj) VP/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.