Građani Durlana o budžetu grada Niša

Izvor: JUGpress.com, 04.Dec.2018, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Durlana o budžetu grada Niša

NIŠ

Javna tribina o Nacrtu odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Niša, biće održana danas 04.12.2018. , u velikoj sali Skupštine grada Niša.

Sinoć je gradonačelnik Niša Darko Bulatović razgovarao je sa žiteljima Durlana i okolnih naselja u sali mesne kancelarije Moša Pijade u Knjaževačkoj ulici. Povod za ovaj susret bila je namera Gradonačelnika da se u što široj javnoj raspravi dođe do konačnog rešenja za Budžet Grada Niša za 2019. godinu koji bi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << predvideo mehanizme za rešavanje što većeg broja komunalnih problema građana.

Bulatović je ponovio da će u gradskoj kasi za narednu godinu biti neuporedivo više sredstava za program izgradnje nego prethodnih godina, pre svega zbog uspešno sprovedenog programa štednje i izmirivanja dugovanja iz ranijeg perioda, što za rezultat ima činjenicu da je Grad sada finansijski stabilan i može da planira razvoj oslanjajući se na sopstvena sredstva, a ne na kredite, što je do sada najčešće bio slučaj.

Bulatović je naglasio da će se i u narednoj godini nastaviti praksa da se ne gradi ništa pre nego što se reše imovinsko pravni odnosi i obezbedi građevinska dozvola. To se odnosi, pre svega, na izgradnju ulica i trotoara i uređenje vodovodne i kanalizacione mreže, što su bili i najčešći zahtevi građana, pored, naravno, zahteva za izgradnjom novih vrtića, škola i uređenja međublokovskog prostora i stvaranja novih parking mesta.

Gradonačelnik je poručio da će se slični susreti sa građanima narednih dana organizovati i u drugim delovima Niša, i ponovio poziv nišlijama da se aktivno uključe u proces planiranja gradskog budžeta, kako kroz javnu raspravu, odnosno javno upoznavanje i razgovor sa svim zainteresovanim građanima, organizacijama civilnog društva i medijima o budžetu, zakazanu za period od 7. do 10. Decembra, tako i direktno, kroz slanje konkretnih predloga na e-mail adrese:info@ni.rs i radoslav.ivanovic@gu.ni.rs, ili neposredno na šalteru Uslužnog centra Gradske uprave u Nišu, ul. Nikole Pašića br. 24.

”Naš primarni cilj je da u javnom i transparentnom postupku sagledamo potrebe organa i službi Grada Niša, kao i zajedničke potrebe građana Niša i pripremimo dokument o budžetu uz adekvatno učešće građana, organizacija civilnog društva i medija”, poručio je Gradonačelnik Bulatović.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Javna rasprava o Nacrtu Statuta grada Niša trajala deset minuta

Izvor: JUGpress.com, 04.Dec.2018

NIŠ..Za samo nekoliko minuta završena je javna tribina o nacrtu odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Niša. U sali Skupštine grada okupili su se uglavnom radnici gradske uprave i predlagači. Predstavnici nevladinog sektora i opozicije nisu pokazali interesovanje i u vrlo malom broju su bili...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.