Gradi se elektro-mreža do „Džonson elektrika“

Izvor: juGmedia, 14.Feb.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se elektro-mreža do „Džonson elektrika“

NIŠ – Gradonačelnik Zoran Perišić i predstavnici kompanije „Džonson elektrik“ potpisali su danas memorandum o izgradnji elektroenergetske mreže do pogona ove kompanije u neposrednoj blizini aerodroma.

U ukupnim troškovima polaganja visokonaponskog kabla u dužini od četiri kilometara grad Niš učestvovaće sa 30 odsto, a ostatak će platiti investitor, odnosno kompanija „Džonson elektrik“.

Generalni menadžer sektora operacija za Evropu „Džonson elektrika“ >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Laurent Kardon ovom prilikom je podsetio da će izgradnja pogona u Nišu koštati 25 miliona dolara.

„Do 2016. godine u toj fabrici radiće 1.050 ljudi, a godišnje će se u njoj proizvoditi 20 miliona pokretnih delova. Probna proizvodnja trebalo bi da počne već u aprilu, a masovna proizvodnja u oktobru“, rekao je Kardon.

On je naglasio da „Džonson elektrik“ u Srbiji već upošljava 40 radnika.

„Na obuci u Kini već se nalazi devet inženjera i tehničara, uskoro će otići još 12, a ukupno 80 radnika proći će ove godine obuku u Kini i Hong Kongu. Ključ uspeha naše kompanije je stalno usavršavanje zaposlenih“, rekao je Kardon.

Kako je objasnio Kardon, zbog velikog značaja koje kompanija pridaje obrazovanju zaposlenih, „Džonson elektrik“ je već uspostavio saradnju sa tehničkim fakultetima i srednjim školama u Nišu.

                                                                          (Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.