Izvor: JUGpress.com, 18.Apr.2023, 20:36

Grad Niš postao prepoznatljiv u svetu

NIŠ

  Niš se ponovo našao na listi gradova na Balkanu i u Evropi koji se preporučuje za posetu.   Na listi koju čini 13 predloga za otkrivanje skrivenih gradova Evrope, a koju navodi “Visiteurope”, nalazi se i grad na Nišavi, za koji se navodi da je jedan od najstarijih gradova na Balkanu.

     Tako se Niš našao na listi  gradova koje treba posetiti jer ima šta da ponudi pored drugih,  a  to su Grevenmaher, Luksemburg, Ehternah, Luksemburg, Tartu, Estonija, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Sibinj, Rumunija, Kuresare, Estonija, Kotor, Crna Gora, Pečuj, Mađarska, Košice, Slovačka, Veliko Trnovo, Bugarska, Halštat, Austrija, Marsaklok, Malta, Kaunas, Litvanija.

    „Niš je jedan od najstarijih gradova na Balkanu i sa pravom se našao na ovoj listi. Brojne gradske znamenitosti svedoče o njegovoj dugoj i burnoj istoriji“,  navodi se u tekstu u kome se preporučuje poseta Nišu.

     Posetioci Niša u godini kada se obeležava 300 godina Niške tvrđave koja je njen zaštitni znak ima šta da ponudi, a sada je pored Tvđave na listi ponuda i areheološko nalazište Medijana koje je otvoreno posle 10 godina i koje već beleži veliki broj turista. Osim toga Niš je kao destinacija veoma privlačan i za ljubitelje avantursitičkog turizma. Za gurmane je Niš pravi odabir jer su oni koji su ga već posetili hranu koja im je ponuđena nazvali „izazovom“.

   Nedavno je i američki biznis magazin Forbes objavio  listu „Pet potcenjenih gradova koje treba posetiti širom Balkana“ na kojoj se pored Varne u Bugarskoj, Berata u Albaniji, Ohrida u Severnoj Makedoniji i Doboja u Bosni i Hercegovini našao i Niš. Pre nekoliko godina Niš je kao destinaciju preporučio i britanski nacionalni servis BBC na svom portalu BBC Travel. (kraj) VP/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.