Izvor: JUGpress.com, 22.Nov.2020, 13:49

Gimnazija “Bora Stanković” prelazi na onlajn nastavu, u nekim osnovnim školama kombinovana nastava

NIŠ

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je preporuku da u osnovnim školama „Stefan Nemanja“ i Duško Radović“ deca od prvog do četvrtog razreda idu u školu, a da nastava na daljinu bude organizovana za đake od petog do osmog razreda. U  Gimnaziji „Bora Stanković“ preporučena je nastava na daljinu. Ovakva odluka doneta je, prema rečima Dragana Geja, načelnika Školske uprave u Nišu  zbog broja nastavnika koji su  zaraženi koronavirusom, ali i zbog nemogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da se u pojedinim školama održi odgovarajuća fizička distance zbog odnosa broja učenika i kvadrature koja im je na raspolaganju. On dodaje da su škole i dalje sigurne za učenike, da u njima nema transmisije virusa. Dodaje i da, ukoliko se u jednoj školi zarazi više od 10 odsto nastavnika, škola prelazi na onlajn nastavu. Za sada je to u Nišu jedino Gimnazija “Bora Stanković”.

“U Gimnaziji “Bora Stanković” imamo 18  inficiranih lica od toga 8 učenika od kojih je kod četvoro potvrđen koronavirus, a za četiri učenika se čakaju rezultati. U ovoj školi je i pet do šest nastavnika inficirano pa smo doneli odluku da učenici pređu na onlajn nastavu. Osim toga, ova Gimnazija deli zgradu, dakle i učionice, sa Prvom niškom gimnazijom “Stevan Sremac” tako je ovakva odluka bila najbolja kako bi smo zaštitili decu i profesore u ovoj drugoj školi”- kaže Dragan Gejo.

                         Dodaje da će, dok učenici budu imali onlajn nastavu, prostorije u Gimnaziji “Bora Stanković”  biti dezinfikovane.

                        “U OŠ “Stefan Nemanja” imamo 8 obolelih nastavnika i četiri učenika, a u OŠ “Dušan Radović” sedam profesora je inficirano kao i domar ove škole. Zbog toga u ovim školama učenici od petog do osmog razreda prelaze na onlajn nastavu, a učenici od 1 do 4 razreda dolaze u školu”- kaže načelnik Školske uprave u Nišu.

                        Onlajn nastava će se u ovim školama odvijati  do 1.decembra nakon čega će, u zavisnosti od situacije, biti doneta odluka o daljem radu.

                       “Važno je i to da deca u školama nisu  ugrožena, da u školama nema prenosa virusa. Direktori se odgovorno ponašaju i strogi su  u primeni mera koje moraju da se poštuju”- kaže Dragan Gejo.

                      Prema rečima bačelnika Školske uprave u Nišu Dragana Geja prati se i situacija u ETŠ “Mija Stanimirović”, a kao primer dobre organizacije u borbi protiv Kovida 19 on navodi Ugostiteljsku, Trgovinsku i Ekonomsku školu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.