General Simović junak i u miru – poklonio svoju nagradu siromašnima (FOTO i VIDEO)

Izvor: juGmedia, 11.Jan.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Simović junak i u miru – poklonio svoju nagradu siromašnima (FOTO i VIDEO)

NIŠ – Komandant Kopnene vojske general potpukovniku Milosav Simović još jednom je pokazao svoju humanost poklonivši novčani deo nagrade „11.januar“ u iznosu od 100.000 dinara najsiromašnijim porodicama na području grada Niša.

U kategoriji pojedinaca nagrada „11. januar“ dodeljena je i omladinskom radniku Marjanu Cvetkoviću i muzičkom umetniku Dragoslavu Mihajloviću Kanarincu.

Dobitinici priznanja u kategoriji kolektiva su Osnovna škola „Učitelj Tasa“ >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i vokalna grupa „Konstantin“.

Nagradjenima je pored novčanog iznosa od po 100.000 dinara pripala i statueta oslobodlilaca grada Niša i diploma.

Na svečanoj sednici Skupštine grada Niša na kojoj je dodeljeno najviše gradsko priznanje Simović je istakao da za njega nagrada predstavlja veliku čast, zadovoljstvo i obavezu.

„Deo nagrade iskoritiću da svojoj ćerki kupim kinder jaje, supruzi čokoladu, a ostatak nagrade poklanjam porodicama Đokić, Đordjević, Vasović i Jovančić“, rekao je Simović.



On je kazao da nagradu shvata ne samo kao nagradu njemu lično već i kao nagradu njegovim kolegama oficirima, podoficirima, vojnicim licima i civilnim licima u garnizonu Niš.

„Ova nagrada je nagrada i svim prethodnim komandatima niškog garnizona, a posebno vojnicim licima koja su nekada službovala u Nišu“, istakao je Simović.

Predsednik Skupštine grada Niša i predsednik komisije za dodelu nagrade „11. januar“ Mile Ilić rekao je da je komisija dobila 39 predloga za dodelu priznanja.

„Dobitnici priznanja dali su pečat razvoju grada u proteklom periodu i apsolutno su je zaslužili. Uspeli smo da i ove godine depolitizujemo nagradu tako da medju dobitnicima nema političkih ličnosti“, rekao je Ilić.

On je podsetio da se nagrada „11.januar“ dodeljuje već 20 godina u znak sećanja na 11. januar 1878. godine kada je Niš oslobodjen od Turaka i pripojen matici Srbiji.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.