Izvor: JUGpress.com, 23.Feb.2024, 22:50

GFK Dubočica dočekuje Tekstilac iz Odžaka

LESKOVAC

Fudbaleri GFK Dubočice zimovali su na deobi drugog mesta u Prvoj ligi Srbije i od ovog vikenda u subotu i nedelju kada počinje drugi deo prvenstvene trke za bodove po svemu sudeći čeka ih izuzetno težak zadatak da se izbore za mesto koje garantuje odlazak u superligaško društvo najboljih fudbalskih ekipa Srbije. Dobri poznavaoci fudbala uvereni su da je šampionska titula već sada rezervisana za ekipu OFK Beograda koja trenutno ima veliku jesenju bodovnu zaostavštinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz jesenjeg dela prvenstva, od svojih najbližih pratilaca a to su GFK Dubočica i prvoligaš iz Inđije.Po završetku jesenje sezone iz kluba je otišao šef stručnog štaba Dejan Čelar, čiji je doprinos bio veliki za uspešne jesenje rezultate. Ali koga nema, bez njega se mora i čelnici leskovačkog prvoligaša za šefa stručnog štaba imenovali su Marjana Živkovića iz Pirota, koji za sobom ima respektibilnu igračku i trenersku karijeru.

Posle ozbiljnog posrtanja i pada u poslednje dve decenije kada je klub izgubio svoj fudbalski identitet i gotovo se stropoštao u provaliju iz koga je izvukla sadašnja uprava kluba na čelu sa predsednikom Dejanom Savićem i agilnim sportskim direktorom Vladicom Savićem, i uz blagoslov i zdušnu pomoć grada Leskovca i njenog gradonačelnika dr sci. med. Gorana Cvetanovića. U jednovekovnom svom postojanju fudbalska Dubočica po prvi put u svojoj istoriji nalazi se pred vratima najvišeg ranga u našoj zemlji, a to je Super liga Srbije.

VLADICA CEKIĆ, SPORTSKI DIREKTOR: GFK DUBOČICA NA PRAVOM PUTU

Ponosni smo što smo sve uradili u predhodnom periodu za naš klub i naš grad, ali smo u isto vreme i svesni da se mora još više raditi i nadograđivati dobre stvari a pod hitno eliminisati ono što nije dobro, što ne znači da ćemo dozvoliti da bude istovetnih propusta. Fudbalski klub je živ organizam i svaki naredni dan, svaki naredni minut je važan i mora se odmah i na vreme reagovati kako bi klub iz dana u dan išao uzlaznom putanjom, što je naše opredeljenje, i upravo zbog toga mislim da je naš klub na pravom putu – kaže nam Vladica Cekić, sportski direktor leskovačkog prvoligaša GFK Dubočice.

JUGpress: Da li ste zadovoljni rezultatima iz prvog dela prvenstva i da li ste mogli imati još koji bod više na svom bodovnom kontu ?

V. Cekić: – U svakom slučaju jesenji rezultati su prava mera vrednosti naše ekipe. E, to da li se mogao još koji bod osvojiti, svakako jeste, ali mogli smo da budemo i u manjku, jer fudbalska igra je nepredvidiva i postignuti rezultati na sportskom terenu su po nepisanom pravilu i prava vrednost same ekipe. I zbog toga mislim da nema mestu eforiji zbog plasmana u samom vrhu tabele, a još manje žala za to što nemamo još koji bod više. Uostalom prolećna sezona je na pragu, i eto, prilike za nove podvige naše ekipe.

JUGpress: Vašu ekipu u prolećnom delu prvenstva predvodiće novi šef stručnog štaba ?

V.Cekić: Odlazak trenera Dejana Čelara bio je lično njegova odluka i mi smo mu veoma zahvalni za sve ono što je učinio za naš klub.

JUGpress: Koji stručni štab će predvoditi vašu ekipu ?

V.Cekić: Za novog šefa stručnog štaba doveli smo piroćanca Marjana Živkovića, dok će njegovi saradnici biti Zvonko Stanković, Boban Cenić i Zvezdan Stojanović, koji su inače i pre toga obavljali te poslove.

JUGpress: Da li ste uspeli da rešite one finansijske probleme koje ste imali u prošloj godini ?

V.Cekić: Zahvalni smo ljudima iz grada koji su opredelili za naš klub 34,6 miliona dinara koje smo iskoristili za namirivanja gotovo svih zastalih finansijskih obaveza iz prethodnog perioda.

JUGpress: Da li je bilo odlazaka i dolazaka novih igrača u klub?

V.Cekić: Naše redove napustili su Luka Paunović, Đorđe Vasić i Filip Stojev a došli su Marko Tomić iz lučanske Mladosti, Mateja Mladenović iz beogradskog Sinđelića i vlasotinčanin Nemanja Vlajković koji je stigao iz redova Kabela iz Novog Sada.

MARJAN ŽIVKOVIĆ ŠEF STRUČNOG ŠTABA: PRIPREME OBAVLjENE NA PRAVI NAČIN I SADA OČEKUJEMO REZULTATE ZA RADOVANjE

-Sa pripremama smo krenuli 10. januara i radili smo nešto više od 6 nedelja. Prvi deo priprema obavili smo u Leskovcu da bi smo posle desetak dana rada otišli na desetodnevne pripreme na Dorjanskom jezeru u Svernoj Makedoniji.Svrha odlaska na pripreme bila je u prvom redu zbog mogućnosti odabira ekipa za naše kontrolne utakmice. Mogu reći da su pripreme prošle u najboljem redu a na kontrolnim utakmicama koje smo imali, rezultat nam nije bio primaran već želja da vidimo mogućnosti svakog našeg igrača i same koncepcije igre koju želimo da u prvenstvu imamo.

JUGpress: Koliko je igrača bilo u trenažnom procesu?

M.Živković: Na pripremama je bilo 26 fudbalera, od toga trojica golmana a sa nama su bili i više igrača iz mlađih kategorija koji svojim kvalitetima zavređuju pažnju i mogu biti budućnost Dubočice.

JUGpress: Koja su vaša očekivanja u prolećnoj sezoni i gde vidite Dubočicu u tom delu?

M.Živković: OFK Beograd je prilično bodovno odmakao u odnosu na sve ekipe, a za najviši plasman i plejof boriće se nekoliko ekipa koje u svojim redovima imaju jako dobre fudbalere. Mi želimo da zadržimo nivo igre i rezultata iz jesenjeg dela što bi nam značilo ostvarenje cilja i želja za najviši plasman.

JUGpress: Koja su vaša očekivanja u utakmici protiv Tekstilca koja se igra ove subote u Leskovcu?

M.Živković: Prvoligaš i naš subotnji rival ima veoma kvalitetan igrački sastav što najbolje pokazuje njihov plasman u samom vrhu tabele. Imaju kvalitetne pojedince i neguju dobar i kvalitetan fudbal i neće nam biti ni malo lako da stignemo do pobede i celog plena. Svi igrači koji budu na terenu moraće dobro znojem da natope svoje dresove i da svo vreme budu skoncentrisani na igru kako bi mogli da ostvare pobedu. Očekujem punu podršku naših vernih navijača i da ćemo imati razloga za slavlje po završetku utakmice – rekao je Marjan Živković, novoustoličeni trener GFK Dubočice. (kraj)VS/MN

Foto: Vlastimir Stamenković

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.