Fotografije Vlasotinčana s početka 20. veka u Zavičajnom muzeju

Izvor: JužneVesti.com, 13.Okt.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografije Vlasotinčana s početka 20. veka u Zavičajnom muzeju

Izložba "Vlasotinački vremeplov“ na kojoj su izložene fotografije starih vlasotinačkih porodica otvorena je u ponedeljak u Zavičajnom muzeju u ovoj varošici.

Na fotografijama se vidi način života i odevanja u periodu od 1900. do 1941. godine i deo je projekta koji su inicirali učiteljica Danica Kocevska, Vlasotinčanka koja živi i radi u Novom Sadu i Odred izviđača „Vlasotinačke vidre“, u saradnji sa Kulturnim centrom u Vlasotincu.

Izložene >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << fotografije ostaju kao poklon Zavičajnom muzeju u Vlasotincu, nakon završetka projekta – rekla je direktor Kulturnog centra Maja Marković.

Projekat je sa 170.000 dinara podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Izložba "Vlasotinački vremeplov“ biće otvorena narednih mesec dana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.