Forum naprednih tehnologija od 6. do 8 novembra

Izvor: JUGpress.com, 26.Okt.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forum naprednih tehnologija od 6. do 8 novembra

NIŠ

Četvrti Forum naprednih tehnologija održaće se u Nišu od 6. do 8.novembra u Oficirskom domu. Organizatori Foruma su grad Niš u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije – Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga; Elektronskim fakultetom Univerziteta u Nišu; Nacionalnom službom za zapošljavanje – Filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija – NiKAT.

„Ovogodišnji Forum obilovaće interesantnim dešavanjima. Predviđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je nekoliko izuzetno interesantnih panela na temu visokih tehnologija, zatim biće B2B sastanaka, izložba „Niš – grad elektronike kroz vreme“, ICT forum, specijalizovani sajam zapošljavanja i sajam obrazovanja i još drugih propratnih aktivnosti“, najavio je gradski većnik Mihajlo Zdravković, koji je ujedno predsednik radnog tima ovogodišnjeg Foruma.

Več po tradiciji biće dodeljena nagrada za najuspešniju kompaniju u oblasti naprednih tehnologija, a biće nagradjeni najbolji studenti i najbolji mladi preduzetnici.

“Želimo da promovišemo ciljeve za koje smo se zalagali prethodnih godina, da te ciljeve revidiramo sa našim partnerima i stručnjacima kroz panele koji će se održavati sva tri dana, kao i da privredni subjekti koji posluju na teritoriji našeg grada vide šta je to što mogu da očekuju, ali i da mi čujemo od njih šta je to što oni rade” dodao je Zdravković.

Na  Forumu će se prezentovati privredni, naučno-obrazovni, institucionalni i kadrovski potencijali grada Niša, regiona i Srbije u oblasti naprednih tehnologija. Očekuje se da kompanije u okviru sajamske postavke prikažu svoja najnovija rešenja i proizvode, kao i da se definišu ciljevi za naredne godine u oblasti naprednih tehnologija.

„Forum evoluira zajedno sa gradom i privredom grada, tako da će ove godine pored kompanija koje imaju veliki lokalni značaj, biti prisutne kompanije koje su na nacionalnom i svetskom nivou izuzetno značajne. Biće prilika za razmenu iskustava ali i za sklapanje konkretnih poslova, pogotovo na B2B sastancima“, kazao je Aleksandar Milićević, predsednik Privredme komore u Nišu.

Ni ovoga puta neće izostati specijalizovani sajam zapošljavanja i sajam obrazovanja. Ovaj sajam će bitiorganizovan trećeg dana Foruma, 8. Novembra.

„ Ljudski resursi su jedan od najbitnijih faktora  rasta kompanija koje posluju u domenu naprednih tehnologija. Upravo zato su specijalizovani sajam zapošljavanja i sajam profesionalne orijentacije sastavni deo Foruma naprednih tehnologija. Biće ovo odlična prilika da se sagledaju obrazovni potencijali koje grad pruža sa jedne strane i da se vidi šta je ono što je privredi od ljudskih resursa potrebno, sa druge strane“, istakao je ovom prilikom Boban Matić.

Na sajmu zapošljavanja tražiće se zanimanja iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, elektronike, mašinstva, biomedicine i naprednih tehnologija uopšte. Ovo je jedinstvena prilika za sve koji traže poslove u ovim oblastima da se predstave poslodavcima, raspitaju o uslovima zapošljavanja i perspektivama za rad, predaju svoje prijave i radne biografije.

“Na Sajmu profesionalne orijentacije učestvovaće srednje, više škole i fakulteti, obrazovne ustanove koje imaju značajnu ulogu u obezbeđivanju adekvatne strukture ljudskih resursa, što je od posebnog značaja za buduća zapošljavanja”, istako je Boban Mitić.

Kako je većnik Zdravković najavio posthumno će biti dodeljena nagrada za najboljeg IT stručnjaka profesoru Goranu Đorđeviću”.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.