Formirane komisije za dodelu subvencija, Kamberi najavio kontrolu korisnika

Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2018, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirane komisije za dodelu subvencija, Kamberi najavio kontrolu korisnika

BUJANOVAC

Na prvoj ovogodišnjoj sednici Opštinskog veća, održanoj u petak, imenovane su opštinske komisije koje će odlučivati o dodeli podsticajnih sredstava za poljoprivrednike i male preduzetnike.

Po odluci o budžetu opštine za 2018. godinu, za razvoj poljoprivrede je opredeljeno 20 miliona dinara, dok je za razvoj lokalnog preduzetništva predviđeno 15 miliona dinara.

Predsednik opštine Šaip Kamberi je napomenuo da opštinski program podsticaja u poljoprivredi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mora biti usaglašen sa programom Ministarstva poljoprivrede i najavio kontrolu korisnika subvencija.

„Komisije će biti ovlašćene da prate realizaciju projekata za koje su odobrena sredstva, a tražiće se izveštaji i od korisnika koji su dobili subvencije na ranijim konkursima“, rekao je Kamberi.

Opštinsko veće je imenovalo i komisiju za dodelu studentskih stipendija, vrednovanja projekata u oblasti udruženja građana, i u oblasti sporta i kulture.

Govoreći o sredstvima namenjenim sportskim klubovima, u iznosu od 9 miliona dinara, predsednik opštine je istakao da očekuje novi model finasiranja sporta.

„Povećavanje broja sportskih klubova iz godine u godinu ne vodi ničemu, sugerišemo ujedinjavanje klubova, a ne osnivanja novih. Bujanovac ne može da ima 10 klubova“, naglasio je Kamberi.

Za studente osnovnih i master studija sa teritorije opštine Bujanovac opredeljeno je 10 miliona dinara, koji će biti raspodeljeni u vidu jednokratne novčane pomoći. Konkurs će trajati od 17. januara do 6. februara.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.