Firme iz Beograda pripremaju dokumentaciju za novi turistički centar u Bojniku

Izvor: JužneVesti.com, 17.Feb.2024, 11:40

Firme iz Beograda pripremaju dokumentaciju za novi turistički centar u Bojniku

Iako je, prema najavama nadležnih, trebalo da radovi počnu još februara prošle godine, tek je sada okončan tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju turističkog centra “Dobra Voda” u istoimenom selu u opštini Bojnik. Pobedile su beogradske firme Balpa i Bauprojekt, koji je već dobijao tendere na jugu, a za izradu dokumentacije dobiće skoro 4 miliona dinara.

Nadležni iz Opštine Bojnik rekli su 2022. godine da je ukupna vrednost investicije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << više od 150 miliona dinara. Tada je i najavljeno da će radovi početi februara 2023, ali je izvođač izabran tek februara ove godine.

Osim firmi Balpa i Bauprojekt, koje su konkurisale zajedno, javile su se još dve grupe ponuđača, ali su cene bile veće od one koju su ponudile dve beogradske firme (3.990.000 dinara sa PDV-om).

Bauprojekt je radio i projekat za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Malošištu, kao i dokumentaciju za rekonstrukciju i izgradnju pristanišne zgrade niškog aerodroma.

foto: PrintscreenŠto se tiče samog turističkog centra, u planu je izgradnja hotela površine oko 1.560 kvadrata, sa bazenom, saunom i spa centrom.

Trebalo bi da budu izgrađeni i bungalovi (četiri njih), objekat za osobe sa otežanim kretanjem, kafiću, muzej, letnjikovac za okupljanje i zabavu posetilaca, igralište za decu, klupe i mobilijar, sportski teren i bunar.

U planu su i parking prostor i zelenilo, a sva stabla koja imaju neko oštećenje biće uklonjena, piše u tenderskoj dokumentaciji.

U daljim fazama projekta planirana je izrada bioekološke analize postojećeg zelenila, na osnovu koje će se utvrditi koja stabla se uklanjaju, a koja se zadržavaju. Sva stabla na kojima bude primećena neka vrsta mehaničkog, odnosno fitopatološkog oštećenja će biti uklonjena. Na njihovom mestu, predviđa se sadnja autohtonih biljnih vrsta, karakterističnih za ovo područje - navedeno je u dokumentaciji.

Rok za završetak projektno-tehničke dokumentacije je 120 dana od potpisivanja ugovora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.