Film koji je otvorio festival u Kanu, sutra otvara i festival horora u Doljevcu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Jun.2023, 21:47

Film koji je otvorio festival u Kanu, sutra otvara i festival horora u Doljevcu

Nastupom švajsarskog benda Ural Umbo i projekcijom filma Rez, koji je prošle godine otvorio festival u Kanu, u petak 30. juna od 19:30 u prostoru nekadašnje doljevačke klanice, počeće drugi internacionalni festival umetničkih horor filmova Slaughter. U festivalskim aktivnostima, koje će trajati do nedelje, 2. jula, učestvovaće i gosti iz inostranstva.

Organizatori iz Komplos Art Factory najavljuju preko 30 stranih i domaćih horor ostvarenja na tri >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bioskopska platna, kao i 9D bioskop. Filmovi koji će posetioci festivala imati prilike da pogledaju u Doljevcu, takmičiće se za nagradu “Zlatna macola”.

Iz programa filmskog festivala ističemo belgijski Megalomanijak o bratu i sestri, potomcima serijskog ubice koji kreću očevim stopama. Zatim dansku brutalno crnu satiru o (ne)tolerancije Ne govori zlo, kao i austrijski film Orgija mrtvih, laureata “Zlatne macole” za film čiji ovo nastavak, Urokljivo oko, koji je španski “folk horor” i film Zločini budućnosti- kažu organizatori.

Specijalni gost biće i reditelj filma "T.T Sindroma" Dejan Zečević; foto: Slaughter horror film festival Među filmovima koji će se naći na programu festivala biće i domaće ostvaranje T.T Sindrom, a reditelj Dejan Zečević biće specijalni gost Slaughter festivala, a povodom 20-godišnjice filma u subotu, 1. jula u 13 sati biće organizovana tribina u Deli prostoru, na kojoj će pored Zečevića učestvovati i reditelj Milan Lakobrija i kritičar Nenad Bekvalac.

Posetioci festivala će, prema rečima organizatora imati priliku da vidi i izložbu rekvizita i fotografija Miroslava Lakobrije koju čine prepoznatljive maske, delovi tela, lutke i drugi rekviziti iz domaćih i stranih filmova, a biće prikazan i izbor kratkih filmova koje je režirao.

U večernjim satima festivalskih večeri, publika će moći da vidi radove Balkenske smotre mladih strip autora iz Leskovca, Korala Ilhana iz Turske, Ivana Berova iz Bugarske, Igora Jovčevskog iz Severne Makedoije, Kosmina Višana iz Rumunije i Stjepana Matića iz Hrvatske, koji će poznate strip heroje povezati sa tvrđavom Koprijan, koja se nalazi u blizini Doljevca.

U pratećem, muzičkom delu festivala, na dva nezavisna stejdža nastupaće ukupno 12 autorskih metal bendova.

Za publiku iz Niša biće organizovan besplatan prevoz do Doljevca za sve tri festivalske večeri, a polasci će biti u 18 i 18:30 sa parkinga ispred Doma Vojske.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.