Filipinci počinju gradnju pogona u Niškoj Banji

Izvor: juGmedia, 29.Jul.2017, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipinci počinju gradnju pogona u Niškoj Banji

Filipinska kompanija IMI (Coperatief IMI Europe) najavila je danas u Nišu da će narednog mececa započeti izgradnju pogona za proizvodnju auto delova na lokaciji „Lozni kalem“ u Niškoj Banji.

Direktor kompanije IMI za Bugarsku Erik Dekandido istakao je da će pogon površine 12.000 kvadrata biti završen jula naredne godine.

Na toj lokaciji proizvodni pogoni biće gradjeni u tri faze. U drugoj fazi biće izgradjen pogon površine 8.000 kvadrata, a >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u trećoj fazi površine 4.000 kvadrata“, kazao je Dekandido u Gradskoj kući, na svečnom uručenju gradjevinske dozvole za lokaciju „Lozni kalem„.

Dekandido je izjavio da će u narednih deset godina u pogonima u Niškoj banji raditi više od 1.500 radnika

Prema njegovim rečima proizvodnja elektronskih delova za automobile u novom pogonu ispunjavaće sve uslove Evropske unije.

Ministar privrede Goran Knežević rekao je da će već jula naredne godine u kompaniji „IMI“ u Srbiji raditi 1.250 ljudi.

On je kazao da je su investitori u proteklih nekoliko godina uložili u jug Srbije preko 600 miliona evra i uposlili preko 25.000 ljudi.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je ovom prilikom da je lokalna samouprava uložila maksimalne napore kako bi kompanija IMI dobila gradjevinsku dozvolu u što kraćem roku.

B.Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Još jedan auto-gigant stiže na jug Srbije

Izvor: B92, 30.Jul.2017, 09:24

Filipinska kompanija IMI najavila je da će narednog mececa započeti izgradnju pogona za proizvodnju auto delova na lokaciji "Lozni kalem" u Niškoj banji...Direktor kompanije IMI za Bugarsku Erik Dekandido istakao je da će pogon površine 12.000 kvadrata biti završen u julu naredne godine... "Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.