Festival pirotskog ćilima - koncerti, radionice i izložbe

Izvor: JužneVesti.com, 20.Avg.2023, 16:05

Festival pirotskog ćilima - koncerti, radionice i izložbe

Radionice tkanja, likovna radionica, izložbe i muzički deo, sve to biće deo Festivala pirotskog ćilima, koji će se u Pirotu održati od 21. do 26. avgusta. Festival se održava po drugi put, a svoj nastavak imaće 9. i 10. septembra kada će biti priređena modna revija sa motivima pirotskog ćilima i predstava “Darovni ćilim Cvete Agnine”.

Još jedan pirotski brend dobio je svoj sajam ili festival, a ove godine kao deo Pirotskog kulturnog leta, počeće u ponedeljak, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 21. avgusta, likovnom i radionicom tkanja, uz dve pripremljene postavke.

Jednu postavku će činiti ćilimi koji su dar Grada Pirota manastiru Hilandaru, a dok će na drugoj postavci biti prikazana pirotska soba.

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić kaže da je Festival jedan od centralnih kulturnih događaja ovog leta u tom gradu.

Nadam se da će se posetioci uveriti šta je naše kulutno nasleđe kroz ćilim. Svakoga dana od 9 do 13 i od 17 do 20 sati zainteresovani građani moći će da prisustvuju radionicama tkanja i da vide i čuju sve što je svojstveno za izradu pirotskog ćilima - kaže Colić.

Zvanično otvaranje je istog dana u 21 sat, koncertom benda Ničim izazvan, u dvorištu Arhiva, na maloj sceni. foto: JV

Ovaj bend postoji već deset godina i tvorci su pesama koje su godinama na prvim mestima mnogih top lista u Srbiji. Do sada su dva puta nastupali u Pirotu i opravdali su očekivanja, a i za njihov treći nastup očekuje se odličan koncert - najavljuju koncert iz Gradske uprave.

Ulaz je besplatan, kao i za koncertu Jovana Maljkovića koji će se na istom mestu održati u subotu, 26. avgusta.

Predstava i modna revija održaće se u septembru, u Tvrđavi na Kaleu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.