Festival i radionice na Koloniji animiranog filma

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2015, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival i radionice na Koloniji animiranog filma

Na 9. Međunarodnoj koloniji animiranog filma za decu i mlade, koja će biti održana od 5. do 9. avgusta u prostorijama Opštine Pantelej, Lutkarskm pozorištu i VIP sali hale Čair, deca i mladi će učiti o animaciji, a biće organizovan i filmski festival.  

Iz "Studija crtanog filma 98" i Udruženja "Anima" Niš, koji su organizatori kolonije, kažu da žele da predstave kulturno stvaralštvo dece i odraslih.

Kolonija dečijeg crtanog filma je ugostila do sada veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << značajne mentore i autore i decu iz raznih zemalja Evrope i siguran sam da smo jedna od retkih institucija u našoj zemlji koja pravi radionice za decu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta - rekao je Dejan Dabić iz Studija crtanog filma 98.

Predavači na ovogodišnjim radionicama biće gosti iz Švedske Veronica Wallenberg i Johan Sonestedt, koji će polaznike učiti o tehnikama animacije, dok će Marija Vulić iz Jagodine pokazivati animaciju plastelinom.

Oni će podučavati učesnike iz Istočnog Sarajeva, Jagodine, Bosilegrada i niške polaznike radionice “Animacije bez granica”.

Gost kolonije će biti Radostina Neykova, profesor animacije na Univerzitetu u Sofiji i dugogodišnji učesnik ovakvih radionica.

Od prijavljenih 178 filmova iz 28 zemalja, na festivalu će biti prikazano 86 filmova u 3 dečje i jednoj seniorskoj kategoriji.

Otvaranje devete međunarodne kolonije biće održano 6. avgusta u dvorištu Opštine Pantelej, dok zvanični program počinje sutra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Od 5. do 9. avgusta Međunarodna kolonija animiranog filma za decu i mlade (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 04.Avg.2015

Međunarodna kolonija animiranog filma za decu i mlade, deveta po redu, održaće se od 5. do 9. avgusta na nekoliko lokacija u Nišu. Zbog Dana žalosti, svečano otvaranje pomereno je za 6. avgust u 20 časova u dvorištu Gradske opštine Pantelej koja je tradicionalni domaćin manifestacije.. Međunarodna...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.