Izvor: JUGpress.com, 18.Okt.2020, 13:34

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu obeležio godišnjicu rada

NIŠ

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta  u Nišu obeležio je 49 godina uspešnog postojanja i rada. Na ovaj, za fakultet veoma značajan događaj , stiglo je puno telegrama sa lepim željama za što bolji uspeh u radu u narednom periodu, ali iz epidemioloških razloga obeležavanje Dana fakulteta proteklo je skromno.

                         U svom govoru dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja profesor dr Milovan Bratić posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je istakao dugu tradiciju koju fakultet baštini kao i rezultate pre svega naučnog rada profesora. Sa ponosom je istakao da ih mesto koje su zauzeli na Šangajskoj listi, između 150. i 200, stavlja na čelno mesto srodnih fakulteta u zemlji i regionu. Ono što sa nestrpljenjem čekaju u budućnosti jeste zgrada koja bi bila mesto gde bi studenti koji se opredljuju za ovaj fakultet imali još bolje uslove za rad, a to znači i postizanje boljih razultata na studijama.

                        ‚‚Ove godine u specifičnim uslovima obeležavamo godišnjicu fakulteta ali je to nametnuta situacija.Dobro smo se snašli u novim uslovima rada, dobro smo  organizovali nastavu i zadovoljni smo kako smo obavili taj deo posla. Naučna  produkcija nam nije smanjena što znači da su kolege radile kao i svih prethodnih godina, završili smo akreditaciju, možemo da se pohvalimo i da smo imali rad koji je među najbolje citiranim radovima u svetu, imali smo nagradu ‚‚žene u nauci‚‚ – istakao je prpfesor dr Milovan Bratić.

                     Vreme kada se obeležava Dan fakulteta je i trenutak i kada se planira budućnost.

                     ‚‚Naša je želja da u ovoj školskoj godini i narednoj, dobijemo novi prostor u kome bi smo mogli da radimo i mnogo više i mnogo kvalitetnije. Nastavićemo i sa naučnom produkcijom i nastavićemo da podmlađujemo profesorski kadar na fakultetu što nam je jedan od ciljeva koji je i pokazao dobre rezultate‚‚- istako je dr Milovan Bratić.

                     Povodom 49.godišnjice istrajnog i posvećenog rada mladima u nauci, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu je dodelio nagrade profesorima, za doprinos u razvoju Fakulteta, kao i studentima sa visokim prosekom ocena.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.