Fabrike, stanovi i socijala – prioriteti grada u 2013.godini

Izvor: juGmedia, 27.Dec.2012, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrike, stanovi i socijala – prioriteti grada u 2013.godini

NIŠ – Prioriteti grada u narednoj godini biće otvaranje novih fabrika, izmeštanje železničke pruge iz centra grada i izgradnja Kliničkog centra, izjavio je na tradicionalnoj novogodišnjoj konferenciji za medije predsednik Skupštine grada,  dr Mile Ilić.

On je istakao da će grad naredne godine više para usmeriti ka socijali a manje ka investicijama.

„Nastavićemo svakako i sa rešavanjem osnovnih infrastrukturnih potreba Nišlija. Biće građene saobraćajnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ulično osvetljenje, a biće završena i zgrada Gradske uprave tako da će građani mnogo brže moći da završavaju sve svoje obaveze u Upravi“, rekao je Ilić.

Gradonačelnik dr Zoran Perišić je za narednu godinu najavio izgradnju socijalnih stanova u Ulici Majakovskog u Duvaništu, otvaranje hipermarketa „DIS“ i trajno rešavanje problema sa odlaganjem otpada.

„Za izgradnju 70 stanova u Ulici Majakovskog država će uložiti 46 miliona, a grad 71 milion dinara. Svoje stanove će grad prodati, dok će država svoje izdavati u zakup“, rekao je Perišić.

On je rekao da će naredne godine trajno biti rešen problem deponije i to formiranjem JKP preduzeća koje će raspolagati čvrstim otpadom.

Gradonačelnik  je takođe istakao da se od promene vlasti grad nije zadužio ni jedan jedini dinar, ali da će to sigurno učiniti naredne godine.

                              (Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.