Izvor: JUGpress.com, 01.Jun.2021, 16:27

“Fabrika umetnika” ili oaza za kreativce

NIŠ

     Kreativni kamp, oaza za kreativce, otvoren je u Brzom Brodu, u blizini visećeg mosta. Iz ‘’Fabrike umetnika’’, koji su njegovi tvorci, kažu da su propusnice za ovo nadahnjujuće mesto slobodan duh i poštovanje prirode.

    Suština je da svi umetnici, profesionalni ili amateri, mlađi ili stariji, na jednom mestu imaju prostor za stvaranje i prikazivanje njihovih dela. Savez izviđača Niša, koji ima svoj logor, učenici OŠ ‘’Dr Zoran Đinđić” >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz Brzog Broda, gosti sa Fakulteta umetnosti, sa fakulteta Metropolitan. Svi će oni imati kreativne radionice. Program za starije i muzički program biće održan u skladu sa epidemiološkom situacijom. Može doći svako ko voli umetnost i poštuje pravila prirode.

    Jedna od inicijatorki kampa, Jelena Rudić, kaže da će nastupiti i neki od najboljih niških muzičara.

   “ Već prvog dana okupićemo brojne umetnike i kreativce. Radionice će biti pre svega za najmlađe, ali ćemo sa studentima Fakulteta umetnosti u Nišu i Univerziteta Metropolitan održati i kreativne radionice za odrasle. Počeli smo i saradnju sa Osnovnom školom “dr Zoran Đinđić“ iz Brzog Broda i oni će nam biti prvi gosti u subotu. Naša ideja je da umetnici sami oslikavaju i uređuju kamp po svojim željama, a mi smo samo postavili neku osnovu”,  ističe Rudić.

    Kamp će biti ekološki i energetski samoodrživ, pa će se električna energija obezbeđivati putem solarnog sistema, zbog čega je “Fabrika umetnika“ pokrenula kampanju skupljanja sredstava na sajtu donacije.rs.

  Organizatori saopštavaju da će se otvaranje kampa održati uz poštovanje epidemioloških mera i da su od Instituta za javno zdravlje u Nišu dobili odobrenje za otvaranje i rad tokom celog leta.

   Ideja za kamp je nastala na festivalu Pozitivni, kada su organizatori shvatili da Niš nema prostor za okupljanje umetnika po završetku festivala, a otvaranju kampa prethodila je velika akcija čišćenja obale Nišave u naselju Brzi Brod.

     Svi zainteresovani građani moći će da ovaj prostor koriste besplatno.

Sve fotografije: Marko Milošević

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Otvoren Kamp Fabrika umetnika

Izvor: Megafon.co, 02.Jun.2021, 14:24

U Brzom Brodu kraj Nišave proteklog vikenda Kamp Fabrika umetnika i zvanično je počeo da radi. Ovo jedinstveno mesto za stvaranje umetničkih dela biće otvoreno svakog dana tokom leta. Plan je da se u kampu organizuju izložbe, koncerti, predstave, edukacije i masterklasovi, koji će privući umetnike,...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.