Episkop Artemije: Danas je nama pripala u deo borba protiv ekumenske pošasti 🎥

Izvor: KMnovine.com, 29.Maj.2017, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Episkop Artemije: Danas je nama pripala u deo borba protiv ekumenske pošasti 🎥

Episkop Artemije: Danas je nama pripala u deo borba protiv ekumenske pošasti 🎥O prazniku Svetih Otaca I Vaseljenskog Sabora, a povodom hramovne slave manastira u Leliću, služena je Sveta Liturgija u nedelju, 15/28. maja.







Svetom Arhijerejskom Liturgijom će načalstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop raško-prizrenski u egzilu G.G. Artemije a sasluživali su: horepiskop staroraški i loznički G.G. Nikolaj, horepiskop novobrdski >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << i panonski G.G. Maksim, horepiskop hvostanski i barajevski G.G. Naum i brojni sveštenoslužitelji eparhije.

U svojoj besedi episkop Artemije je podsetio da proslavljamo Svete bogonosne Oce jer su oni, posle Svetih apostola, utvrdili i odogmatili našu svetu veru pravoslavnu.



Sveti Oca odogmatili i objavili pravu veru "Sveta Crkva Hristova, koju je Gospod osnovao na zemlji, od samog početka vodila je ljutu borbu sa raznim zabludama, jeresima i jereticima, ali je svima odolela. U 4. veku, jedan opasni jeretik Arije, negirao je samo božanstvo Gospoda Hrista govoreći da je on samo čovek na koga je sišla Blagodat Duha Svetoga. I onda, pošto je to bilo rušenje samoga temelja Crkve, pojavila se potreba da cela Crkva stane u odbranu svoje prave vere. I Sveti Oci sabrani sa svih krajeva Vaseljene u Nikeji gradu u Maloj Aziji, njih 318 je bilo na tom Saboru, oni su izrazili, odogmatili i objavili pravu veru a to je; da je Gospod Isus Hristos jedne suštine i jedne prirode sa Ocem i Duhom Svetim". 

Episkop Artemije je još dodao da je ta vera mnogo postradala a da Crkva Hristova biva gonjena i danas te da je nama pripal u deo borba protiv pošasti Ekumenizma, jeresi 20. i 21. veka.

  POGLEDAJTE VIDEO: 🎥



Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2017 ::    Hvala na interesovanju


Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.