Izvor: JUGpress.com, 07.Maj.2021, 20:28

Epidemiološka situacija je nesigurna, oprez je i dalje potreban

       NIŠ

Epidemilog Branislav Tiodorović koji je zajedno sa direktorom niškog Doma zdravlja Miloradom Jerkanom i gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski obišao  vakcinalni punkt u “Delta Planet” je kazao da je dobro što se širom zemlje vakcinalni punktovi približavaju građanima i otvaraju tamo gde građani završavaju svoje poslove ili provode slobodno vreme.

        Tiodorović jer pozvao firme i društveno odgovorne kompanije da odobravaju popuste >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za vakcinaciju, kako bi se građani motivisali da prime vakcinu.

      “U firmama i kolektivima moramo imati sada fokus za vakcinaciju, jer je među onima koji imaju između 26 i 64 godine, a to je radno aktivno stanovništvo, predstavlja ipak nizak nivo  vakcinacije. Od ukupnog broja vakcinisanih, taj procenat je jedva 31 do 32 procenta od ukupnog broja vakcinisanih, a treba da postignemo da bude barem 60 odsto”, izjavio je Tiodorović.

      Na taj način bi smo stvorili  ambijent u kome možemo normalno da živimo i u kome možemo ekonomski da privredjujemo i   da  ekonomski napredujemo.

       Trenutnu epidemilošku situaciju Tiodorović je ocenio kao nesigurnu, što je kako je kazao, malo bolje od nepovoljne.

       “Još moramo da budemo vrlo oprezni, vrlo rezervisani zato što smo imali praznike i korišćenje tih pet, šest dana odmora. Moramo da sačekamo sedam do 10 dana da prođe, da se eventualno vidi neki novi talas”, istakao je Tiodorović.

     Prema njegovim rečima, ne očekuje se neki veliki porast broja obolelih, mada je evidentno bilo da se tokom praznika mere nisu svuda primenjivale.

  Dodao je da ima mesta u Srbiji u kojima moramo više  da motivišemo ljude da se vakcinišu. Dok u Srbiji ne ostvarimo procenat od 50 do 60 posto vakcinisanog stanovništva nećemo postići cilj.

      “Na jugu Srbije vakcinacija teče dobro, jedino je procenat vakcinisanog stanovništva nizak u Bujanovcu oko 22 posto, dok je u ostalim mestima procenat dobar”, dodao je Tiodorović naglašavajući da je važna aktivnost lokalne samouprave is vest o vakcinaciji.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.