Elektronski izvodi i za dijasporu

Izvor: juGmedia, 18.Dec.2013, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektronski izvodi i za dijasporu

NIŠ – Nišlije koje žive u inostranstvu moći će od sutra da putem interneta dobijaju dokumenta koje izdaje lokalna samouprava, a pri tom neće morati da angažuju rođaka i poznanike iz Srbije da im plate potrebne takse.

Takse će moći sami  da uplate na račun budžeta grada inostranim platnim karticama.

Grad Niš tako će postati prva lokalna samouprava u Srbiji koja će na ovaj način građanima u inostranstvu izdavati izvode iz matičnih knjiga i obavljati ostale >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << usluge iz svoje nadležnosti.

Ovu pogodnost za Nišlije u dijaspori omogućile su Kancelarija za dijasporu, nadležne gradske uprave i službe, i Regionalna razvojna agencija Jug.

                                                               (Kraj)mia/ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.