Ekipa „Jablanica MP“ pripremila najbolju riblju čorbu

Izvor: JUGpress.com, 10.Sep.2017, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekipa „Jablanica MP“ pripremila najbolju riblju čorbu

MEDVEDJA

Najbolju riblju čorbu na tradicionalnom, sedmom po redu takmičenju „Zlatni kotlić gejzera“ 2017 pripremila je ekipa “Jablanica MP”.

 U  Petrilju je najpre održano takmičenje u sportskom ribolovu na plovak.

Takmičili su se pioniri, juniori, seniori, veterani i invalidi i ratni vojni invalidi.

Ukupno je bilo prijavljeno 19 takmičara.

U kategoriji pionira (od 5 do 12 godina) pobedila je Teodora Arsić, drugo mesto osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je Jovan Janković a treće Dušan Kulić.

U kategoriji omladinaca (od 12 do 18 godina) prvo mesto je osvojio Branko Obradović, drugo mesto pripalo je Darku Stanojeviću a treće mesto Aleksandru Markoviću.

U kategoriji veterana  prvo mesto zauzeo je Božidar Stefanović a drugo mesto Mladen Dimitrijević.

U Kategoriji invalida i ratnih vojnih invalida se ove godine takmičio samo Ivan Terzić, koji je i osvojio nagradu.

U kategoriji seniora, prvo mesto osvojio je Dragan Stanković-Brzi, drugo mesto pripalo je Slavoljubu Milovanoviću, dok je trće mesto osvojio Dragan Savić.

Pehari i medalje pecarošima su uručeni u Sijarinskoj Banji gde je juče održano takmičenje u pripremanju riblje čorbe.

Za takmičenje se prijavilo jedanaest ekipa iz Novog Sada, Beograda, Leskovca, Bojnika i Medveđe. Organizatori su za sve prijavljene ekipe obezbedili 2 kg. ribe, drva za loženje vatre i mesto na keju Banjske reke, ispred hotela „Gejzer“.

 Po mišljenju žirija ekipa „Jablanica MP“ pripremila najbolju riblčju čorbu.

 Drugo mesto pripalo je ekipi „Petrilje“ a treće mesto osvojila je ekipa „Ćorov vodopad“.

Žiri su činili Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, Gojko Ivanović, Momčilo Janković, Amit Sahiti i Goran Stojanović.

Zbog jake kiše izostao je kulturno-umernički program.

Organizator manifestacije “Zlatni kotlić gejzera 2017” je Organizacija sportskih ribolovaca Gornja Jablanica iz Medveđe a suorganizatori su Turistička organizacija opštine Medveđa i Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gejzer” iz Sijarinske banje.

Generalni pokrovitelj manifestacije bila je opština Medveđa.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Ekipa „Jablanica MP“ majstor za riblju čorbu

Izvor: juGmedia, 11.Sep.2017, 14:44

Ekipa „Jablanica MP“, pobednik je sedmog takmičenja u pripremanju riblje čorbe „Zlatni kotlić gejzera“, koje je održano u subotu 9. septembra, na keju Banjske reke u Sijarinskoj banji...Ekipa „Petrilje“ zauzela je drugo mesto, a  treće mesto osvojila je ekipa „Ćorov vodopad“, u...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.