Izvor: JUGpress.com, 03.Maj.2023, 18:18

ETŠ „Nikola Tesla“ otvara vrata budućim srednjoškolcima

NIŠ

Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ u Nišu u petak, 5.maja, od 12 do 14 sati organizuje Dan otvorenih vrata koji će biti održani u školi i na sportskom terenu u zavisnosti od vremenskih uslova. Iz škole ovom prilikom pozivaju sve učenike završnog razreda osnovnih škola da dođu i upoznaju se sa ETŠ „Nikola Tesla“, laboratorijama u školi, razgovarati sa profesorima o nastavnom programu i mogućnostima koje im se pružaju nakon završetka školovanja, ali i o načinu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << upisa.

                  Prema rečima direktora škole, Nebojše Sokolovića, istog dana škola će ugostiti i privredne subjekte i faklutete sa kojima sarađuje kako bi se sadašnji učenici ETŠ „Nikola Tesla“ ali i oni koji će tek sesti u klupe ove škole upoznali sa tim u kom pravcu žele da krenu nakon završetka školovanja, da li će se opredeliti za rad u nekoj kompaniji ili će nastaviti obrazovanje na nekom od fakulteta.

                „Uz pomoć privrednih subjekata koji će nam se tog dana pridružiti a sa kojima sarađujemo a  koji će imati svoje štandove prezentovaćemo i primere energetske efikasnosti, a biće  prisutni i fakulteti iz okruženja sa kojima sarađujemo u izvođenju praktične  nastave. Tog dana predstavićemo svoje mogućnosti u okviru obrazovnih  profila koje upisijumo u novoj školskoj godini, upoznati zainteresovane učenike i roditelje šta nudimo kroz obrazovanje, a naši partneri će nam  pomoći u tome i prikažu šta oni nude nakon  završenog obrazovnog ciklusa kod nas“,  objašnjava Nebojša Sokolović.

              Dodaje da će važan deo prezentacije škole biti i predstavljanje uspeha učenika na takmičenjima koja su do sada održana što je samo dodatna potvrda o kvalitetu rada profesora sa đacima, a sudeći po rezultatima škola ima čime da se pohvali.

                 „Na 27.Regionalnom takmičenju učenika srednjih elektrotehničkoh škola koje je održano u Pirotu učenici naše škole postigli su zapažene rezultate. Čak  pet učenika se plasiralo za republiško takmičenje koje će se održati u Subotici 27.maja. Učenici su se takmičili iz Osnova elektrotehnike 1 i 2 i Elektronike. Održano je i Republiško takmičenje iz fizike gde su naši učenici osvojili zapažene rezultate. Učenik naše škole je osvojio drugu nagradu u kategoriji Gama a još dva učenika su visokoplasirani. Sve ove uspehe uključujući u takmičenje Galaksija kup na kome su naši maturanti Aleksandra i Veljko Aleksić osvojili treću nagradu prezentovaćemo našim gostima“, istako je direktor Nebojša Sokolović. (kraj) VP/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.