Dve godine bije bitku sa VIP zbog navodno nezakonitog otkaza

Izvor: juGmedia, 22.Okt.2015, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve godine bije bitku sa VIP zbog navodno nezakonitog otkaza

NIŠ – Osnovni sud u Nišu doneo je drugostepenu presudu u korist Ivane Đurić (31) koja je tužila bivšeg poslodavca, kompaniju „VIP“ zbog nezakonitog otkaza.

Ivana je otkaz dobila pre dve godine navodno zbog “neostvarivanja rezultata rada odnosno neposedovanja potrebnih znanja za obavljanje poslova na kojima radi”. Ona je rešila da pravdu potraži na sudu.

„Rešena sam da idem do kraja u ovom procesu, jer sam za vreme ove dvoipogodišnje agonije izgubila zdravlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << zbog nagomilanih dugovanja banke mi već godinu i više prete i kucaju na vrata jer ne mogu da izmirujem obaveze, i pritom ne mogu da nađem posao jer mi je ukaljan ugled, i svakako planiram da tražim obeštećenje, veli ona.

Prema njenim tvrdnjama, poslodavac je posmatrao njen učinak samo u januaru i februaru kada je obim posla smanjen zbog novogodišnjih praznika i kada sve firme posluju smanjenim kapacitetom.

„Pored toga imala sam i brojne porodične probleme a i doživela sam saobraćajnu nezgodu, pa sam bila bez službenog vozila u jednom periodu, i ako se pogledaju moji rezultati za celu 2012. godinu, ne samo da sam ostvarivala, već sam i premašivala tražene rezultate, i od svih zaposlenih u Nišu bila sam najbolja, da bi početkom iduće godine dobila otkaz, navodi ona.

Povodom ovog slučaja oglasila se i kompanija VIP kratkim pojašnjenje:

„Ono što možemo da kažemo je da je postupak donošenja rešenja o otkazivanju ugovora o radu gospođi Đurić sproveden u skladu sa odredbama Zakona o radu, kao i Ugovora o radu i Pravilnika o normativima i standardima rada privrednog društva Vip mobile d.o.o, kažu u VIP

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.