Izvor: JUGpress.com, 23.Apr.2021, 20:28

Državno veće tužilaca usvojilo Etički kodeks i razmatralo izjavu Milovanovića

BEOGRAD

Državno veće tužilaca je na danas održanoj sednici usvojilo novi Etički kodeks javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije sa smernicama za primenu kojim se značajno unapređuje etika u postupanju nosilaca javnotužilačke funkcije u našoj zemlji.

“S tim u vezi, Državno veće tužilaca je razmatralo i izjave za medije koje je tokom prethodnih dana zamenik osnovnog javnog tužioca i član veća iz tog reda, Milovanović, davao delu medija u vezi predmeta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << osuđenog Simonovića, nalazeći da navedeni postupci bez osnova izazivaju bojazan kod jednog dela javnosti u vezi daljeg postupanja javnog tužilaštva povodom ovog predmeta.

Državno veće tužilaca snažno osuđuje ugrožavanje bezbednosti i vršenje nasilja prema novinarima, tj. licima koja se bave poslovima od javnog značaja u oblasti informisanja a u vezi tih poslova, i poziva sve javne tužioce i zamenike javnih tužilaca da odlučno postupaju u tim predmetima pridržavajući se Opšteg obaveznog uputstva Republičkog javnog tužioca iz decembra meseca 2020 godine.

Državno veće tužilaca je pozvalo zamenika Milovanovića da kolegijalno, ukoliko smatra za potrebnim, pomogne svojim kolegama u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u daljem toku postupka naglašavajući da se trenutna faza nalazi u rukama Apelacionog suda u Beogradu, a ne javnog tužilaštva”, saopštilo je Odeljenje za odnose sa javnošću DVT.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.