Drugi protest u Pirotu - kružna šetnja glavnim ulicama i završetak na trgu u centru

Izvor: JužneVesti.com, 29.Jun.2023, 21:47

Drugi protest u Pirotu - kružna šetnja glavnim ulicama i završetak na trgu u centru

Drugi po redu protest "Srbija protiv nasilja" u Pirotu održaće se u subotu, 1. jula, u 19 sati, a polazna tačka je Trg Pirotskih oslobodilaca u samom centru grada. Ruta nove protestne šetnje je promenjena i nešto je kraća u odnosu na prvi protest.

Maršruta kretanja povorke biće kolovozom, protest je prijavljen i biće izmenjen režim saobraćaja u ulicama gde će se kolona građani kretati.

Kako kažu oganizatori sa Crvenog Trga kolona će ići preko Ulice Knjaza >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Miloša do semafora, pa Ulicom Lava Tolstoja do Stevana Sremca, preko Ulice Dragoljuba Milenkovića do Suda u potom Ulicom Srpskih Vladara nazad do Crvenog Trga.

Molimo Vas da se tokom šetnje maksimalno uzdržimo provokacija, incidenata kao i skandiranja uvreda i netrpeljivosti. Ako sistem vrši nasilje nad nama, ako nas vređa, ponižava i oduzima dostojanstvo, a mi se protiv toga borimo i protestujemo, a činimo isto onda mi nismo bolji od njih. Svako ko uzvikuje i skandira vređajući nekoga, svesno ili nesvesno, radi protiv interesa i ciljeva oko kojih smo se okupuili, a to je pre svega neslaganje ali mirnim i dostojanstvenim, građanskim putem, može pištaljkama - kažu organizatori.

Govornici za sada nisu poznati, a organizatori kažu da će ih naknadno saopštiti.

Ponavljaju da je skup nadstranački, građanski, miran i dostojanstven, prijavljen i profesionalno obezbeđen.

Organizaotori protesta koji se pod istim imenom organizuje u nekoliko grada u Srbiji u Pirotu organizuju Udruženje građana "Glas Pirota" i Ekološki Ustanak.

Protest će se tog dana organizovati i u Nišu, gde je takođe promenjema maršruta i u planu je i blokada pružnog prelaza u blizini Apelacionog suda.

Zahtevi protesta:

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Protest „Srbija protiv nasilja“ prvi put u Vrbasu 30. juna: Okupljanje na Trgu Nikole Pašića

Izvor: Danas, 30.Jun.2023, 16:24

Prvi protest pod nazivom "Vrbas protiv nasilja" održače se u petak od 18 sati na Trgu Nikole Pašića u Vrbasu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.