Izvor: JUGpress.com, 28.Maj.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi Evergrin festival od sutra do 31. maja

NIŠ

Željko Bebek, Radmila Karaklajić, Goran Šepa Gale, Tijana Dapčević, Željko Samardžić, Dženan Lončarević, Tanja Jovićević samo su neki od učesnika Drugog  Evergrin festivala  jji se održava u Nišu od sutra . do 31.maja

 Poslednje večeri festivala, 31.maja, biće izveden simfo- rok koncert Bajage i Instruktora i orkestra Impresija. Festival se održava na Letnjoj pozornici a u slučaju lošeg vremena  u Domu vojske.

“Grad mnogo bolje finansijski >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << stoji i spreman je da podrži različite sadržaje koji će oplemeniti kulturnu, umetničku i muzičku ponudu grada, a koja se održavaju u mesecima kada imamo i veću turističku ponudu i veći broj turista.Pored svih tih interesovanja koja imaju i onoga zbog čega su došli jako je značajno da imamo i ovu vrstu ponude koja će obogatiti njihov boravak u našem gradu i učiniti da nam ponovo dođu”, rekao je na konferenciji za štampu povodom početka Festivala gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Bulatović je dodao da će se u budućnosti razmišljati i o tome da se programskim sadržajima više pokrije mesec jul, tokom koga, trenutno, nema mnogo dešavanja, i da se na taj način oplemeni kulturno leto grada Niša.

Prvo koncertno veče 30.maja rezervisano je za brojne vanvremenske pesme koje će u pratnji orkestra “Impresija” izvesti Željko Bebek, Radmila Karaklajić, Goran Šepa Gale, Tijana Daočević, Željko Samardžić, Dženan Lončarević i Tanja Jovićević. Orkestrom “Impresija” dirigovaće Vojkan Borisavljević.

“Festival je značajan prvo po tome što se sve kompozicije izvode uživo, što se radi o kompozicijama koje su vanvremenske i večne, ali je značajan i po tome što ovakvih festivala više nema. Ovaj festival je rađen po uzoru na Sanremo, Beogradsko proleće i slične festivale”, istakla je Snežane Jovanović, direktorka Festivala.

Za petak je najavljen simfo rok koncert na kome nastupaju Bajaga i Instruktori i orkestar “Impresija”, pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića. Specijalni gost večeri biće sopran Katarina Simonović Ivanković i hor srednje muzičke škole Niš.

Bajagi i Instruktorima na festivalu će biti uručena nagrada Udruženja kompozitora Srbije.

Milica Štrbo, selektorka festivala “Evergrin” je navela da su se svi pozvani izvođači odazvali pozivu.

“Biće mnogo bolje nego prošle godine, a prošlogodišnji festival je naišao na veliko odobravanje niške publike. I ove godine dodeljujemo nagradu festivala i jako smo ponosni na to što će publika u Nišu čuti sinfo rok Bajage i instruktora i orkestra “Impresija”, kazala je Milica Štrbo.

Prvog dana Festivala u Holu Gradske kuće, u 17 časova, biće predstavljena zbirka pesama “Igrač na žici” Dušana Arsenijevića. Zbirka sadrži pesme ovog autora pisane za različite izvođače. U muzičkom delu promocije nastupiće Goran Šepa Gale iz grupe “Kerber”, “Lutajuća srca” i Miki Đorđević.

Ulaz je besplatan, a karte za Festival će se deliti na ulazu.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.