Droga, nasilje u porodici i imovinski kriminal - najzastupljenija krivična dela u Pirotskom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 10.Feb.2024, 14:44

Droga, nasilje u porodici i imovinski kriminal - najzastupljenija krivična dela u Pirotskom okrugu

Na području Policijske uprave u Pirotu u januaru je najveći broj izvršenih krivičnih dela bio u vezi sa drogom, nasiljem u porodici i imovinskim kriminalom, ali kako navode, registrovan je manji broj krivičnih dela u odnosu na isti mesec prošle godine za 46%.

Kako su saopštili iz pirotske policije, na teritoriji tog okruga evvidentirana su 14 krivična dela sa nepoznatim učiniocem, a policijaci su rasvetili 11 slučajeva.

Najveći broj izvršenih krivičnih dela >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je iz oblasti opšteg kriminaliteta sa najzastupljenijim krivičnim delima u vezi sa drogom, nasilja u porodici i imovinskog kriminala. Nije bilo težih krivičnih dela, a registrovan je višestruko manji broj krivičnih dela protiv imovine (32:9) - navode iz Policijske uprave.

Uhapslili su 5 osoba koji su kao članovi krimnalne grupe izvršili više krivčnih dela.

Pretresanjem stanova i drugih prostorija osumnjičenih, policijski službenici su pronašli i oduzeli 4 putnička vozila, 11 mobilna telefona, dva laptopa, novac u iznosu od 20.900 evra, jednu ručnu bombu, 7,38 grama kokaina i druge predmete. Svi su privedena nadležnom tužilaštvu i određen im je pritvor do 30 dana - kažu iz policije.

Ističu jedan slučaj; Ilustracija; foto: A. Kostić U oblasti suzbijanja narkomanije, 11 puta su zaplenili opojne droge, a ističu slučaj zaplene preko 128 kilograma marihuane, koju su pronašli kod turskog državljanina sakrivenu u tri kutije u teretnom vozilu na graničnom prelazu Gradina prilikom izlaska iz Srbije. Navode da su u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, procesuirana su 9 lica za 9 krivičnih dela u vezi sa drogom, od kojih je 7 uhapšeno.

U nastavku akcije suzbijanja iregularnih migracija, izvršili su preko 1.400 kontrola u objektima za koje se sumnjalo da se u njima kriju migranti, 6.870 kontrola vozila i 8.920 lica. Navode da su sprečili ulazak 239 migranata.

Policijski službenici PU Pirot su u januaru uhapsili jedno lice zbog osnova sumnje da je u kombi vozilu prevozio 21 državljanina Avganistana i doneli su rešenje o zadržavanju za 5 lica koja su se takođe bavila ilegalnim prevozom migranata - saopštili su iz policije.

U oblasti javnog reda i mira, evidentirali su je neznatno veći broj prekršaja u odnosu na januar 2023. godine (7:9), a prekršajne prijave su podnete protiv 11 ljudi i, kako kažu, nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

U saobraćaju na putevima, u januaru su se dogodile 11 saobraćajne nezgode što je za dve manje u odnosu na uporedni mesec, ali je broj nezgoda sa nastradalim licima veći - u 6 nezgoda lakše povređeno deset osoba.

Iz Policijske uprave u Pirotu ističu da nije bilo nezgoda u kojima su učestvovala deca do 14 godina i da je “očuvano je stabilno stanje bezbednosti dece u saobraćaju”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.