Droga i devize u donjem vešu i salveti

Izvor: JužneVesti.com, 14.Avg.2018, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Droga i devize u donjem vešu i salveti

Manja količina narkotika i neprijavljene devize zaplenjene su na Graničnom prelazu Gradina, a kako kažu u Upravi carina, putnici misle da su velike gužve tokom letnje sezone prilika da prođu sa zabranjenom, sumnjivom ili neprijavljenom robom.

Najsvežiji slučaj dogodio se 13. avgusta na izlaznoj strani Graničnog prelaza Gradina, navode u Upravi, kada je kod putnika u donjem vešu pronađeno skoro 10 g marihuane i hašiša.

Pokušaj prenosa nedozvoljene količine >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << deviza desio se 2 dana ranije kada je kod trojice putnika “audija” pronađeno skoro 39.000 evra. Zaplenjene devize; foto: Uprava carina

Carinici su pregledom suvozača u donjem vešu pronašli 29.000 evra, u novčaniku 5.000 evra, a kod saputnice u torbi sa ličnim stvarima još 4.700 evra - navode u Upravi.

U subotu je u drugom “audiju”, dodaju u Upravi carina, kod vozača u džepu pronađeno 20.000 evra umotanih u salvetu, u novčaniku 2.000 evra, a kod saputnika još 3.000 evra.

Istog dana, na istom graničnom prelazu, kontrolom “BMW-a” i dvojice putnika pronađeno je preko 25.000 evra. Kako putnici nisu dužni da prijave iznos do 10.000 evra, ovom prilikom zadržano je nešto preko 5.000 evra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.