Dragan Miljković „Kempes”, prvi čovek „Jedinstva“ iz Bošnjaca

Izvor: JUGpress.com, 03.Jan.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Miljković „Kempes”, prvi čovek „Jedinstva“ iz Bošnjaca

LEBANE

(Nova Naša reč)

Ni najveći optimisti iz redova srpskoligaša Jedinstva iz Bošnjaca nisu očekivali ovako berićetnu i sjajnu jesen svojih fudbalera.

Plasman u sam vrh tabele srpskoligaškog „Istoka ” svakako je delo, pre svega, igrača i trenera, ali se ne sme zaboraviti ni doprinos članova najužeg rukovodstva kluba na čelu sa Draganom Miljkovićem, poznatijim po nadimku „Kempes”, neumornim i preduzimljivim prvim čovekom kluba, koji je bio glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << generator svih pozitivnih dešavanja u samom klubu.

Novajlija u ligi, ekipa „Trajala“ zimuje na prvom mestu sa 36 osvojenih bodova, dok drugo i treće mesto dele dva „Jedinstva“, jedno iz Paraćina i drugo iz Bošnjaca sa po 30 bodova na svom kontu, dok je četvrtoplasirani „Sinđelić“ iz Niša sakupio 27 bodova.

Ovo je po mnogima najveći uspeh u istoriji srpskoligaša iz Bošnjaca, i zato „Kempes”, koji je inače vrstan harmonikaš, može sa puno prava da dobro rastegne svoju harmoniku i iz sveg glasa, sa članovima svog benda, zapeva „Ne može nam niko ništa”.

– Ovo je najveći takmičarski uspeh u istoriji našeg kluba. Delimo zajednički drugo i treće mesto sa imenjakom iz Paraćina, a iza sebe smo ostavili veliki broj renomiranih klubova sa dugom i značajnom tradicijom. Naša ekipa jedina je uspela da savlada jesenjeg prvaka ekipu „gumara” iz Kruševca, a trijumfovali smo i u susretu sa ekipom „Jedinstva“ iz Paraćina, što jasno kazuje da smo bili ravnopravni takmaci i sa najboljim ekipama iz našeg ranga, – veli očito zadovoljan jesenjim učinkom svoje ekipe, „alfa i omega” srpskoligaša iz Bošnjaca, Dragan Miljković „Kempes”.

https://novanasarec.org.rs/wp-admin/post.php?post=6980&action=edit

Sa kojim igračkim kadrom ste jesenas raspolagali i ko je odigrao najviše utakmica ?

– Nismo imali previše igrača na raspolaganju, tako da je na teren kročilo ukupno 20 fudbalera, a najstandardniji je bio Kostadinović, zatim slede Dinić, Cakić, Zoran Stanković i Mitrović.

U toku jesenje sezone imali ste promenu trenera ?

– Da, tako je. U prva četiri kola za kormilom je bio Milan Đorđević sa učinkom, jedna pobeda i jedan nerešen ishod i dva poraza. Posle njega užarene trenerske palice prihvatio se Srđan Kocić, koji je imao impresivan učinak, od osam uzastopnih pobeda, dva remija i samo jedan poraz.

Imali ste čvrstu i stamenu odbranu, sa samo 10 primljenih golova. Kakav je bio golgeterski učinak vaših fudbalera ?

– Očigledno da smo igrali čvrsto i odgovorno u odbrani, tako da je naš golman samo deset puta vadio loptu iz sopstvene mreže. Učinkom od 21 postignutim pogotkom možemo biti u sveukupnom zbiru zadovoljni. Nismo imali izrazitog strelca, već su pogotke postizali gotovo svi igrači, tako da su se pogotku u četiri navrata radovali Marko Arsić, Igor Kostadinović i Lazar Nikolić.

Kakvo je bilo ponašanje vaših igrača na terenu ?

– U celini možemo biti zadovoljni i pored toga što su naša tri igrača dobila tri crvena kartona, od toga jedan naš igrač je morao van igre zbog dva žuta kartona. U 15 odigranih kola sudije su nas „častile” 42 puta žutim kartonima.

Koje su vam utakmice bile najteže, a kada ste se najviše radovali pobedi vaše ekipe ?

– Bilo je baš teško u mečevima sa novajlijom u ligi, ekipom „Budućnosti“ iz Popovca i „Jedinstvom“ iz Paraćina, a izuzetno nam je bila i draga pobeda u meču sa komšijskim „Radanom“ na njihovom bunjištu u Lebanu. Šta ćete, najslađe su pobede, po pravilu, protiv svojih najbližih komšija.

Kakva je bila finansijska 2017.godina ?

– Ni bolja ni gora u odnosu na ranije godine. Iz budžeta opštine Lebane na žiro račun kluba za 2017.godinu uplaćeno je 4.600.000 dinara. Nismo izmirili sve obaveze za službena lica, a imamo potraživanja i za troškove putovanja, dok smo sve ostalo izmirili na vreme.

Kako sa parama sledeće 2018.godine ?

– Budžet opštine Lebane za 2018.godinu još nije usvojen, tako da sada ne možemo znati koji će iznos sredstava biti opredeljen za naš klub. Nadamo se da će rukovodstvo opštine naći pravu meru i tako nam dodeliti sredstva za narednu godinu.

Imate li, možda, sponzore kluba ?

– Ne, kad su u pitanju pravni subjekti. Ali kad zatreba, a to se dešava vrlo često, nađemo vrlo brzo rešenje. Novac vadimo i dajemo iz sopstvenih džepova. To čine naši ljudi poput Nebojše Stojanovića, Srđana i Ivana Jovića, naravno, tu sam i ja. To je tako, kad se nešto voli, mora i da se plati. Tako će sigurno biti i u prolećnoj sezoni, jer sredstva iz budžeta su nedovoljna, i zato će biti davanja sopstvenog novca za potrebe kluba.

Deljenjem fudbalske (ne)pravde vrlo često nisu svi (ne)zadovoljni ?

– Nemamo, ama baš, nikakvu primedbu na suđenje. Sudijska organizacija na čelu sa predsednikom Bojanom Stojanovićem perfektno radi svoj posao, a nikakvih primedbi, već samo reči hvale, imamo za komesare Dušana Milića i Gorana Jankovića. Njihov doprinos samoj regularnosti takmičenja je izuzetno visok i pozitivan. Ako bi se davala ocena , to bi bilo 10 plus, samo da postoji ta ocena.

Planirate li, možda, pojačanja u zimskom prelaznom roku ?

– Kako da ne. Ali, nastojaćemo da zadržimo sve igrače koje smo imali jesenas. U dogovoru sa šefom stručnog štaba pokušaćemo da dovedemo nekoliko igrača, koji će svojim kvalitetom doneti boljitak i napredak u igri ekipe.

Koja je ekipa, po vama, jesenas najviše pokazala, a ko će napustiti srpskoligaški „Istok”?

– Po meni najviše, po kvalitetu, je odskočila ekipa „Jedinstva“ iz Paraćina, a kao dobre ekipe iskazali su se još i niški „Sinđelić“ i „Rtanj“ iz Boljevca. „Timok“ i „Ozren“ su mnogo zaostali ove jeseni, i teško da mogu da nadoknade ovojesenji zaostatak u bodovima, a da li će im se još neka ekipa pridružiti, zavisi i od raspleta na prvoligaškim terenima fudbalske Srbije – prognozira Dragan Miljković, „Kempes”.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.