Dom zdravlja u Lebanu dobio nove aparate za pregled ušiju

Izvor: JužneVesti.com, 10.Dec.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom zdravlja u Lebanu dobio nove aparate za pregled ušiju

Audiometar proizveden pre više od 30 godina, koji su lekari koristili za rad u lebanskom Domu zdravlja, zamenjen je novim. Ova ustanova dobila je i novi aparat za ispitivanje srednjeg uha, te će, kako kažu, ubuduće preciznije i brže raditi dijagnostiku.

Stari aparati nisu bili pouzdani za rad, kažu u Domu zdravlja, te im nabavka novih itekako znači. Od sada će pacijenti imati bolju dijagnostiku, a lekarima će biti olakšan rad.

Audiometar služi za dijagnostifikovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ranih oboljenja kod dece i starijih, a drugi aparat, timpanometar služi za ispitivanje srednjeg uha - meri se zapremina, prisustvo sekreta, pokretljivost bubne opne i pritisak na osnovu čega dijagnostifikujemo bolesti, naročito kod dece. S obzirom da su ovo uređaji poslednje generacije, precizniji su i brži za rad - kažu specijalisti.

Uređaji koštaju 1,3 miliona dinara, a nabavljeni su iz sredstava projekta oportuniteta Ministarstva pravde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.