Dom zdravlja Niš  obeležio krsnu slavu Sveti apostol Luka

Izvor: JUGpress.com, 31.Okt.2018, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom zdravlja Niš  obeležio krsnu slavu Sveti apostol Luka

NIŠ.

 

Svečanim činom presecanja slavskog kolača danas je Dom zdravlja u Nišu obeležio svoju krsnu slavu Svetog apostola Luku. Proslavi slave prisustvovao je veliki broj zaposlenih, načelnica Nišavskog okruga, zamenik gradonačelnika kao i predstavnici svih gradskih opština, predstavnici gradskih institucija, direktori zdravstvenih i drugih ustanova i preduzeća iz Niša i okoline

U prigodnoj besedi sveštenik je podsetio prisutne >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da je apostol i jevanđelista Luka bio lekar, filozof, ikonopisac čija se jedna od ikona po predanju i dan danas nalazi na Hilandaru.

Domaćin ovogodišnje slave je Služba za laboratorijsku dijagnostiku na čelu sa načelnikom dr Jelenom Nikolić.

“Ove godine imam veliku čast daje domaćin slave Služba za laboratorijsku dijagnostiku. Ovo je slava svih zaposlenih u Domu zdravlja . Služba za laboratorijsku dijagnostiku i ove godine će pružiti preko dva miliona zdravstvenih usluga svojim pacijentima. Kroz našu laboratoriju godišnje prođe 180 hiljada pacijenata, što nas čini najvećom laboratorijom na primarnom nivu zdravstvene zaštite u zemlji. Verovatno je to bio jedan od razloga što su nas posetila tri državna sekretara , ministri, čaki predsednik Republike, i od svih njih smo dobili pohvale za organizaciju i rad”, rekla je dr Nikolić.

Zahvaljujući se zvanicama koje su svojim prisustvom uveličale značajan dan u radu Doma zdravlja, direktor ustanove prof. dr Milorad Jerkan podsetio je da je ovo najveća ustanova takvog tipa na Balkanu i istakao je da  dobrom organizacijom rada uspeli da zadovoljimo potrebe svih pacijenata . Zahvalio se na podršci lokalne samouprave,  gradonačelnika, predsednika svih  opština i drugih gradskih institucija koje su od značaja za rad  ustanove.

“ Rezultati u ovoj godini i 2017 su bili najbolji u poslednjih desetak godina. Prezadovoljan sam. Nastavljmo da se preventivnim radom bavimo kao i do sada, ali i da kupovinom novih aparata kao što je digitalni rengen, četiri nova ultra zvuka, novih automobila, poboljšamo na korentan način primarnu zdravstvenu zaštitu” rekaoje direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.  

Sledeće godine domaćin slave biće Služba polivalentne patronaže.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.