Dok meštani sela kod Medveđe čekaju nastavak radova - voda im odnela put

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jun.2023, 04:44

Dok meštani sela kod Medveđe čekaju nastavak radova - voda im odnela put

Već 6 meseci meštani mahale Šišince u medveđanskom selu Gornji Bučumet čekaju nastavak započetih radova na rekonstukciji seoskog puta, a situacija se od početka godine nije mnogo promenila pa usled obilnih padavina i dalje do svojih kuća moraju preko blata, dok je na nekim delovima voda potpuno odnela put. Predsednik Opštine još ranije je rekao da su radovi obustavljeni zbog lošeg vremena i da će biti završeni do kraja godine, ali meštani, ako put ne bude uskoro završen, najavljuju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << blokadu puteva i protest.

Blato takođe veliki problem; foto: ČitalacPrivatni investitor Arso-kom iz Preševa, firma koja dobija skoro sve poslove i u opštini Medveđa, u oktobru prošle godine počela je radove na sanaciji puta ka selu Gornji Bučumet, ali nakon što su meštani uvideli da privatni investitor želi da put, umesto šljunkom, naspe kamenom iz obližnjeg potoka, rešili su da reaguju i o tome obaveste predsednika Opštine.

Nastavak radova se čeka, a da meštani koji najčešće tokom vikenda žele da stignu do svojih kuća to ne mogu da urade, jer se, kako kažu, redovno zaglavljuju u blatu, dok je na nekim deonicama voda čak i odnela put. Više od 6 meseci meštani čakaju nastavak radova; foto: Čitalac

Ostali smo bez puta, sada više ne možemo ni pešaka do svojih domova. Iz Opštine i dalje ćute i niko ne reagujue, izgleda da su zaboravili da su obećali da će radovi biti nastavljeni čim se vreme prolepša. Stigli smo do leta, a od sanacije ni traga, ni glasa - žale se meštani.

Na obećanje predsednika Opštine Dragana Kulića da će put biti završen u 2023. godini, odgovaraju da ne veruju i najavljuju da će borbu za završetak radova nastaviti na regionalnim putevima ili isped Opštine. Ni pešaka ne mogu do pređu put; foto: Čitalac

Ako uskoro radovi ne budu počeli i put se ne završi onako kako treba, mi smo spremni da se organizujemo, blokiramo puteve i organizujemo protest ispred Opštine - dodaju meštani.

Podsećaju i da je put za koji se bore da bude uređen dugačak 600 metara, ali i da su ovakva dešavanja razlog zašto su sela u okolini Medveđe skoro pa prazna.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.