“Dok je nebo čekalo čoveka” - prva knjiga pesama Dragana Dobrašinovića

Izvor: JužneVesti.com, 29.Apr.2023, 10:21

“Dok je nebo čekalo čoveka” - prva knjiga pesama Dragana Dobrašinovića

Prvu zbirku pesama Dok je nebo čekalo čoveka napisanu iz dve tematske celine gde u prvoj dominiraju pesme o ljubavi i druge koja je bliža pesniku koga prepoznaju kao angažovano društveno političko biće, napisao je Dragan Dobrašinović do sada javnosti poznat kao predsednik pokreta Uspravna Srbija i Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava.

Svoje bogato životno iskustvo, veliki broj pročitanih knjiga i želja da se oproba u pisanju, Dobrašinović je pretočio >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u prvu knjigu pesama, a već za nekoliko meseci očekuje se i njegov prvi roman.Dragan Dobrašinović, napisao prvu knjigu pesama, a uskoro najavljuje i roman; Foto: D.D.

Želeo sam da se oprobam u nečem novom, oduvek sam želeo da napišem knjigu i ovo je samo prva u nizu, jer osim ove knjige pesama već sada mogu da najavim i svoj prvi roman, koji će izaći u narednih nekoliko meseci - prokomentarisao je Dobrašinović.

Predgovor knjige pesama Dok je nebo čekalo čoveka napisao je Igor Ivanović, član Udruženja književnika Srbije.Kniga sastavljena iz dve celine; Foto: Lj. M.

Iako je ovo njegovo književno prvorođenče, autor koji je sada već u zrelom životnom dobu preskačući sve “dečije bolesti” piše zrelim pesničkim jezikom i vlada zrelim stilom. Zbirka je podeljena u dve celine, prva nazvana "Izmaglica" u kojoj su pretežno ljubavne pesme i druga nazvana "U polutami" koja je bliža Dobrašinoviću koga javnost poznaje, glasnogovorniku sopstvenih misli. Svaka pesma stoji kao kamenčić, a sve zajedno kao mozaik autorovog života - rekao je između ostalog Ivanović.

Inače, Dobrašinović je do sada bio autor brojnih tekstova u kojima analizira domaća i međunarodna politička i društvena zbivanja, a koji su objavljivani u mnogim dnevnim listovima i portalima. Od osnivanja je urednik časopisa Dosije korupcija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.