Dogradnja vrtića u Žitorađi i izgradnja novog u Pukovcu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Apr.2019, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogradnja vrtića u Žitorađi i izgradnja novog u Pukovcu

Vrtić “Prva radost” u Žitorađi trebalo bi da dobije novi novi objekat i mesta za još 34 mališana, a planirano je i da u doljevačkom selu zgrada stare škole bude pretvorena u obdanište za 48 dece. Za ove radove je novac obezbedilo Ministarstvo prosvete projektom koje finansira Svetska banka za obnovu i razvoj.

Sporazume o rekonstrukciji i izgradnji vrtića danas je sa čelnicima opština Žitorađa, Doljevac i Sremska Mitrovica potpisao ministar prosvete, nauke i tehnološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << razvoja Mladen Šarčević.

Zahvaljujući projektu “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, koje se finansira iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj (EBRD), biće povećan broj slobodnih mesta za decu uzrasta od tri do pet i po godina, posebno za decu iz osetljivih društvenih gruša - saopštili su iz Ministarstva.

Sporazume potpisao predsednik Opštine Žitorađa Ivan Stanojević; foto: Ministarstvo prosveteMinistar je objasnio da su u prvoj fazi izabrane opštine Žitorađa kojoj je za radove odobren 21 milion dinara, Doljevac kome je namenjeno 28 i Sremska Mitrovica koja dobija 103 miliona dinara, jer su bile spremne i obezbedile uslove za izgradnju, odnosno rekonstrukciju.

Plan je da u Žitorađi vrtić “Prva radost”, koji sada ima kapacitet za 64 deteta, dobije dodatnih nešto više od 300 metara kvadratnih, čime će se dobiti mesta za još 34 mališana.

U doljevačkom selu Pukovac biće potpuno rekonstruisana zgrada stare škole koja se već dugo ne koristi i potpuno je ruinirana, objašnjava zamenik predsednika Opštine Doljevac Miloš Vukotić.

Pošto dugo nije u funkciji biće to praktično potpuna rekonstrukcija, a novac koji se dobija preko projekta predviđa sve radove, od kompletne izgradnje, do opremanja i mobilijara. Nešto po principu “ključ u ruke” - kaže Vukotić.

Izgradnjom će se dobiti mesta za mališane starosti od 3 do 5 godina, a biće smešteni u dve grupe od po 24 deteta.

Vukotić napominje da javnu nabavku raspisuje Ministarstvo prosvete, te da očekuje da radovi krenu za oko 2 do 3 meseca, kao i da je rok nakon toga da sve bude završeno za 7 meseci.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.