Do kraja nedelje pojačana kontrola brzine na srpskim putevima, vozači na radaru 24 sata

Izvor: JužneVesti.com, 21.Apr.2021, 16:13

Do kraja nedelje pojačana kontrola brzine na srpskim putevima, vozači na radaru 24 sata

U sklopu akcije “Spid maraton” saobraćajna policija će do kraja nedelje meriti brzinu automobila na srpskim putevima, kako navode u saopštenju, svim raspoloživim ručnim i radarima u sistemima video-nadzora, kao i presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

“Spid maraton” je deo međunarodne akcije pojačane kontrole brzine, koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije “ROUDPOL”, pojasnila je Zagorka Cvetković >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Uprave saobraćajne policije.Na radaru vozači na srpskim putevima; foto: Saobraćajna policija;

Akcije pojačane kontrole saobraćaja sprovodi se od ponedeljka i trajaće sedam dana, a u prva dva dana saobraćajna policija otkrila je ukupno 6.261 prekršaja prekoračenja brzine i 1.939 drugih prekršaja - saopštavaju iz policije.

Neprilagođena brzina je, kako je istakla Cvetkovićeva, najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima ima poginulih, a poslednjih godina broj prekršaja prekoračenja brzine je u porastu.

Uprkos sveobuhvatnim kontrolama i velikom broju otkrivenih prekršaja i dalje veliki broj vozača svakodnevno ugrožava i sebe i druge učesnike u saobraćaju prekoračujući dozvoljenu brzinu kretanja vozila - rekla je Cvekovićeva.

Cilj akcije je dosledno sankcionisanje svih vozača koji budu zatečeni u prekoračenju brzine, pojasnila je ona, i upozorila da čak i malo povećanje brzine drastično pogoršava posledice saobraćajne nezgode.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.