Divlje deponije odnose milione

Izvor: juGmedia, 04.Jul.2015, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divlje deponije odnose milione

NIŠ– Veće grada Niša odobrilo je na poslednjoj sednici isplatu 2,7 miliona dinara iz gradskog budžeta za čišćenje 11 divljih deponija na području grada.

Kako je rečeno na Veću, 11 deponija koje će biti očišćene zauzimaju prostor od oko 65.000 kvadratnih metara i sa njih će radnici Javno komunalnog preduzeća „Medijana“ ukloniti skoro 2.500 kubika smeća.

Direktor „Medijane“ Bratislav Vučković objašnjava da je najnoviji izdatak za čišćenje divljih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << deponija, samo još jedan u nizu troškova koje ovo preduzeće, ali i čitav grad imaju zbog građana koji otpad odlažu gde stignu.

„Grad godišnje utroši od pet do 20 miliona dinara za čišćenje divljih deponija. Reč je o ogromnim parama. Poređenja radi za 20 miliona mogu da se kupe dva kamiona smećara“, rekao je Vučković.

On je istakao da JKP „Medijana“ konstantno čisti tridesetak divljih deponija na različitim lokacijama na niškom području.

„U predizbornim godinama novac se izdvaja za čišćenje i drugih divljih deponija, naročito u prigradskim naseljima, i tada izdatak za čišćenje dostiže i 20 miliona dinara“, istakao je Vučković.

Prema Vučkovićevim rečima gotovo da nema dela grada u kome ne postoji barem jedna divlja deponija.

„Situacija je naročito loša na području pored Južne Morave. Tamo se kamionima dovozi na hiljade tona građevinskog ali i drugog otpada. Oni koji ruše stare objekte u Nišu, umesto na gradsku deponiju, šut i sve ostalo što pokupe u tim kućama dovoze na obale Morave“, kaže Vučković.

Privatni investitori, dodaje Vučković, na taj način štede jer ne plaćaju odlaganje otpada na gradsku deponiju, ali grad to posle mnogo više košta jer radnici „Medijane“ sav taj otpad moraju da ponovo utovare i prevezu do deponije.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.